Rury precyzyjne, kotłowe, chromowanie, twarde anodowanie...

Tematy inne dotyczące mechaniki nie pasujące do żadnego z działów.
Awatar użytkownika

Autor tematu
DZIKUS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 8
Kontakt:

Post napisał: DZIKUS » 03 gru 2008, 23:46

Draco pisze:
DZIKUS pisze:nie wiedzialem, ze mniejszy promien naroza wplywa na zmniejszenie drgan, ja bylem sklonny uzyc plytki 0.8 zeby uzyskac wieksza gladkosc.
i kto tu sie ze mnie smieje... gdybym cie zobaczyl przy maszynie z taka plytka to chyba ze smiechu bym padl...
po pierwsze, jestem wiekszym amatorem frezowania, niz toczenia, mimo, ze to ostatnie powszechnie jest uwazane za duzo latwiejsze - pewnie wlasnie dlatego wciskasz zielony guzik w tokarce a nie we frezarce.
po drugie, w przeciwienstwie do niektorych frustratow z ego odwrotnie proporcjonalnym do inteligencji wcale sie nie uwazam za "pogromce automatow" (cytujac za jednym z kolegow), wiec mam prawo czegos nie wiedziec. poza tym nie jestem robotnikiem (ani podajnikiem, transporterem wiorow, guzikiem) tylko konstruktorem/technologiem czyli z pewnoscia naleze do grupy nic nie wiedzacych "debili" ktorymi tak pogardzasz.
https://www.cnc.info.pl/topics86/co-trz ... ght=#28088
po trzecie, gdybys mnie zobaczyl przy maszynie, to pewnie w roli twojego przelozonego :cool: . wowczas wydalbym ci polecenie sluzbowe, abys dokonal wlasciwego doboru plytki. a posmiac to bysmy sie mogli patrzac na twoja pensje. :grin:
https://www.cnc.info.pl/topics77/porozm ... ght=#60701

dla niezorientowanych w temacie: Draco to taki nasz forumowy TROLL, wczesniej wystepowal pod nickiem Piracik, pozniej DZIKUS. (z kropka) - oba zostaly zablokowane.
https://www.cnc.info.pl/topics79/a-co-s ... vt7606.htm

-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu

Tagi:

Awatar użytkownika

CNCRob
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: CNCRob » 04 gru 2008, 12:32

konczac twoja wypowiedz to ty zawsze zaczynasz sprzeczki i jakim cudem masz uklady z wladzami tego forum bo wszystkie ostrzezenia nagle tobie znikaja, sam bys juz mial dawno zablokowane konto. sam oczerniasz mnie nie znajac moich umiejetnosci, probujesz udowodnic mi, ze nic nie potrafie a sam tu udowodniles, ze wykladasz sie na rzeczach ktore ja wpisuje na maszyne przez sen. przypominam, ze jest to forum cnc gdzie rozmawiamy wlasnie na temat maszyn i ich programowania a nie forum dla pajacow siedzacych za biurkiem i probujacych udowodnic, ze wiedza cos o czym nie maja zielonego pojecia. i jeszcze wyprostuje twoje chore mysli, nigdy w zyciu nie stalem przy maszynie jako podajnikowy jesli juz cie to tak boli, odkad zaczela sie moja przygoda z cnc odtad bylem szkolony na programiste. ze lubie ubierac sie tak a nie inaczej to juz chyba moje zmartwienie, pewnie nie jedna osoba z forum nawet majaca tu wlasne maszyny i samodzielnie programujaca ubiera sie podobnie, ich tez bedziesz nazywal podajnikami? wez ty sie czlowieku czasem zastanow co gadasz lub po prostu zamilcz. zabolalo cie, ze w koncu ktos tu znalazl cos na ciebie dlatego poprzypominales wszystkie moje stare posty? gowno wiesz na temat programowania a chcesz udowadniac swiatu jaki jestes wszechwiedzacy. poprostu odpieprz sie od moich umiejetnosci bo nie masz o nich zielonego pojecia a ja zostawie ciebie i twoj zryty gar w spokoju. dla mnie koniec nastepnej bezsensownej romowy z toba.

[ Dodano: 2008-12-04, 12:35 ]
DZIKUS pisze:mimo, ze to ostatnie powszechnie jest uwazane za duzo latwiejsze
latwiejsze? chcialbym tobie przypomniec, ze tokarki w tych czasach spisuja sie calkiem niezle podczas frezowania... wiec tu mamy dwie maszyny w jednym.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.

skoczek
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: skoczek » 05 gru 2008, 00:54

Mam nadzieję że administrator forum ani żaden moderator tego nie skasuje. Uśmiałem się i od dziś zawsze w trudnych dla mnie chwilach będę wracał do tej rozmowy :mrgreen: . Widać, że miłość pomiędzy chłopakami płonie :mrgreen: :twisted: .

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: KAJOS » 07 gru 2008, 07:04

DZIKUS, - dzięki tobie dowiedziałem sie co znaczy "trolować",wielki dzięks :mrgreen:
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

tadgen
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Kontakt:

Post napisał: tadgen » 16 gru 2009, 20:48

Jeżeli chodzi o anodowanie twarde to nasza firma specjalizuje się w anodowaniu a anodowanie twarde to dla nas codzienność. Poza anodowaniem zajmujemy się również barwieniem aluminium oraz elektropolerowaniem(wybłyszczaniem) aluminium oraz blach nierdzewnych. Zapraszamy do skorzystania z naszych usług. Anodownia TADGEN - anodowanie, barwienie aluminium, elektropolerowanie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mechanika”