Ale i tak myślę że jakbym miał drukarkę to właśnie zamiast drukować gołą babę postarałbym się jej coś wydrukować - zajefajna reklama dla firmy czy tam dziłalności gospodarczej do umieszczenia na stronie internetowej.
Nie bgędę już krzyczał

pzdr
Wiesz co? Ty sobie lepiej co innego przytnij i nie oceniaj ludzi według siebie. Nawet na takim zwierzęciu chcesz robić kase? Ktoś ma problem i chce go rozwiązać a jeżeli jest taka możliwość to dlaczego mu nie pomóc? Bo co, bo 10zł nie zarobisz czyli jak polski poseł stracisz 20zł? Żenadą to jest Twoje zachowanie i czyste buractwo. Nie chcesz pomóc to nie pisz głupich komentarzy bo kiedyś Ty będziesz potrzebował pomocy i każdy Cie oleje. Tu proszą o pomoc w postaci wykonania czegoś czego nie da się kupić. I to nie jest powód do śmiechu chyba, że jesteś Grawer.Gift - to fakt w Twoim wydaniu wszystko jest możliwe. Tylko słome z podłogi posprzątaj. Nie chcesz pomóc to nie, nikt Ci pistoletu do głowy nie przystawia tylko zachowaj się jak człowiek i nie krytykuj i nie ubliżaj.Grawer.Gift pisze:Wydrukuj kawałek i daj znać który żeby nie powielać
Chcesz wzbudzić poczucie winy ? Taka jazda na litości się ponoć opłaca, wiec nie przesądzaj ze się nie opłaca, może uda ci się coś przyciąć ... chociaż drzwiami
-:)
żenada ? siara ?
mało powiedziane
A ja ci pomogę - taka między nami różnica.kubus838 pisze:
A jak Ty będziesz potrzebował pomocy to na mnie nie licz. I tu już z Tobą dyskotował nie bedę bo
1- nie ma większęgo sensu
2- w dalszym ciągu słomy nie posprzątałeś.
robert
chyba dyskutował , tak jest poprawniekubus838 pisze:
I tu już z Tobą dyskotował
Zacznij od zeskanowania kotakubus838 pisze:Witam
Przecież każdy może wydrukować po kawałku projektu i wtedy złoży się w całość. Przecież nic nie szkodzi aby pomóc pieskowi który tej pomocy potrzebuje. A ktoś kto niechce to niech się nie odzywa i licznika nie podbija - bo nie oto tu chodzi. Powiedzmy szczerze na tym kasy nie da się zarobić. Tu proszą o pomoc.
robert
Tu nie chodzi o przygotowanie "zbroi" dla psa tylko o przygotowanie protez fragmentów żeber które osłaniaja płuca i serce i po to ktoś chce skanować całego psa. Ale jak przeczytałeś wyżej można to zrobić poprzez kilka zdjęć przy pomocy aparatu i i odpowiedniego programu. Skany psa są potrzebne do odzwierciedlania kształtu klatki piersiowej psa. Problem jest tylko jeden z jakiego materiału wykonać te fragmentu? Ale skoro dziecku udało się wszczepić jakieś fragmenty tchawicy to dla psa też można przygotować takie zamienniki. Z przygotowaniem nie ma większego problemu dla osoby która zna CAD-a, problem jest z zamocowaniem takich wkładek i samym materiałem. Co do pla to się nie odzywam, ale w przypadku abs to bym dyskutował. Jest wiele różnych materialów z któych przygotowuje się fragmenty kostne dla ludzi i nie myśle ty o stopach metali np. wkładki do protez stawowów biodrowych. Ja bym stawiał na abs ale niech się wypowiedzą fachowcy co do "przyswajalności" takich materialów z tkankami. Ja to tak zrozumiałem. Jeżeli chodzi o zrobienie zbroi to jest jeszcze miniejszy problem wystarczy określić wymiary psa i zrobić mu odpowiedni stelarz z osłoną na miejsce nie osłonięte żebrami klatki piersiowej w którą ten pies zostanie ubrany bez ingerencji chirurgicznej. Takie stelarze zakłada się ludziom przy uszkodzeniach kregosłupa z tym, że człowiek chodzi w takim pancerzy 6 - 8 tygodni a tu zwierze będzie chodziło do końca życia.oprawcafotografii pisze: Zacznij od zeskanowania kota
Tu nie chodzi o to czy pomagac czy nie, tylko o wybor najglupszej technologii
w sytuacji gdy mozna zrobic odcisk / odlew i "pancerz" dla kota zrobic w kilka
godzin "analogowo". Tanio, prosto, szybko i dobrze.
Zaprzeganie skanera drukarki nie ma sensu nie ma sensu - to jest właśnie najgorsze stwierdzenie jakie można usłyszeć. A jakby Twoje dziecko (nie wiem czy masz dlatego daje przykład) miał podobny problem to czy Ty byłbyś zadowolony jakby Ci ktoś powiedział nie ma sensu. Sytuacja analogiczna.oprawcafotografii pisze: Zaprzeganie do tego skanera / drukarki 3D ma sens tylko jesli ktos chce sie popisac sprzetem (bo np. nim handluje).
Albo ma zajoba na punkcie drukarek 3D i nic innego mu do glowy nie przychodzi
q