Skąd wymontować silnik krokowy.
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 5
Skąd wymontować silnik krokowy.
WITAM.
Ostatnio dowiedziałem się, że z napędu 10" (istnieje taki wogóle?) można wymontować całkiem fajny silnik krokowy. Czy coś wiecie o istnieniu napędu 10" ? A może wiecie skąd jeszcze można wymontować dobry silnik krokowy ??
Ostatnio dowiedziałem się, że z napędu 10" (istnieje taki wogóle?) można wymontować całkiem fajny silnik krokowy. Czy coś wiecie o istnieniu napędu 10" ? A może wiecie skąd jeszcze można wymontować dobry silnik krokowy ??
Kuba
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Ja polecam kupić jakąś starą drukarkę igłową.
Ostatnio dostałem takową na giełdzie staroci - format A3 za 20PLN
W prawdzie była sprawna, ale praktycznie odrazu ją rozbroiłem a w srodku znalazłem 2 duże, unipolarne silniki krokowe firmy Sanyo, oba mają rozdielczości 200 kroków/obrót.
Nie polecam nowych drukarek atranentowych, bo są w nich montowane stosunkowo małe silniki krokowe lub zwykłe silniki prądu stałego wyposażone w enkodery.
Ostatnio dostałem takową na giełdzie staroci - format A3 za 20PLN

W prawdzie była sprawna, ale praktycznie odrazu ją rozbroiłem a w srodku znalazłem 2 duże, unipolarne silniki krokowe firmy Sanyo, oba mają rozdielczości 200 kroków/obrót.
Nie polecam nowych drukarek atranentowych, bo są w nich montowane stosunkowo małe silniki krokowe lub zwykłe silniki prądu stałego wyposażone w enkodery.
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 5
ludas czy możesz mi podać jakiej firmy była:) ta drukarka (najlepiej to podaj jeszcze modelludas pisze:Ja polecam kupić jakąś starą drukarkę igłową.
Ostatnio dostałem takową na giełdzie staroci - format A3 za 20PLN![]()

Kuba