http://pl.aliexpress.com/item/New-Produ ... wVersion=2

Ale jaki program sterujący? Tego nie podpinasz do kompa ani nic takiego. To jest całkowicie niezależny sterownik. Coś jak panele sinumerik czy hh z przed dekady. Wkładasz kartę pamięci, wybierasz program, ustawiasz zero i wciskasz start. I tyle. Nie ma żadnej wizualizacji czy podglądu. Obsługuje czysty g-kod. Lista obsługiwanych instrukcji gdzieś sie plątała w internecie razem z dokumentacją.dance1 pisze:każde info mile widziane, co to przyjmuje? czysty g-kod czy coś ala linux, mach? program sterujący chiński wymysł czy też klon czegoś sprawdzonego? PP do tego dostępne?. No i chyba najważniejsze pytanie jak się w codziennej pracy spisuje?, gadżetów mi więcej nie potrzeba.
Wiem że panele tego typu to nie nowość tylko pytam co w tych nowego, napisałeś że obsługuje czysty g kod i o to mi chodziło, miałem podobny panel udający sinumerika i problemy z kodem bo chińczyk popieprzył coś i musiałem edytować każdorazowo programy z cama itp klocki, przypadkowe resety były w normie także pytam jak się sprawuje a nie o podstawy działania, wizualizację itp pierdoły mnie nie interesują tylko jak działa, znaczy się czy działa..?.Każdy z tych paneli działa na oprogramowaniu lub podstawie znanego oprogramowania, także stąd też pytanie.Mat_91 pisze:Ale jaki program sterujący? Tego nie podpinasz do kompa ani nic takiego. To jest całkowicie niezależny sterownik. Coś jak panele sinumerik czy hh z przed dekady. Wkładasz kartę pamięci, wybierasz program, ustawiasz zero i wciskasz start. I tyle. Nie ma żadnej wizualizacji czy podglądu. Obsługuje czysty g-kod. Lista obsługiwanych instrukcji gdzieś sie plątała w internecie razem z dokumentacją.dance1 pisze:każde info mile widziane, co to przyjmuje? czysty g-kod czy coś ala linux, mach? program sterujący chiński wymysł czy też klon czegoś sprawdzonego? PP do tego dostępne?. No i chyba najważniejsze pytanie jak się w codziennej pracy spisuje?, gadżetów mi więcej nie potrzeba.
Raczej do współpracy z camem bo pisanie z ręki na tej małej klawiaturze strasznie upierdliwe.
Jak sie spisuje to możesz zobaczyć na yt, wątpie żeby ktoś na forum z czegoś takiego kożystał na codzień.
A tak poza tym, to żadna nowość. Te sterowniki w różnych wersjach można nabyć od kilku lat.