Witam!
Zmontowalem sobie uklad SSK-B02 no i mam problem...
Układ skonfigurowany jest na pelen krok, master, prad ograniczony do 2A (znamionowy silnika ktory akurat mam do testow)
napiecia -najpierw 5V na logike potem 30V na zasilanie silnika, uklad zasilaja dwa oddzielne zasilacze
problem polega na tym ze w momancie wlaczenia uklad pobiera duzy prad ( wlacza mi sie ograniczenie pradowe w zasilaczu na 3A) i taki stan utrzymuje sie do momentu kiedy zaczynam podawac impulsy sterujace.. wtedy pobor pradu spada do normalnej wartosci...
pozniej juz nie ma znaczenia czy sa impulsy na CLK czy nie ma... uklad juz dzila normalnie...
ktos ma jakis pomysl co zrobilem nie tak ze przy wlaczaniu jest pobierany tak duzy prad dopoki nie pojawi sie impulsy predkosci ?!
bylbym wdzieczny za pomoc.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2010-08-30, 15:34 ]
no to odpowiem po czesci sam sobie... problem rozwiazuje podanie masy na wejscie enable... niestety w takim rozwiazaniu przez moment po podaniu napiecia zasilajacego silniki dalej pozostaja "bezwladne" az na enable pojawi sie stan wysoki...
u wszytskich ten sterownik dzial w taki sposob? jak poradziliscie sobie z tym problemem?