Witam
jako że elektronik ze mnie żaden mam takie pytanie czy taki zasilacz do 3 silników 2,4A/2,6V i 3 sterowników SSK-B02 bedzie dobry transformator o mocy 200VA napięcie zasilania: 230V napięcie wyjściowe: 20V (10A) mostek prostowniczy 10A i kondensator 22000uf wystarczy to?? czy transformator jest za slaby??
zasilanie silnikow
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam
Jezeli nie wykorzystywac pracy polkrokowej to OK - spokojnie trafo uciagnie. Jednak przy pracy w polkroku i na tym sterze - 300VA bedzie bezpieczniejsze. W polkroku zakladamy przad silnika jako 2x prad fazy. W obu przypadkach proponuje dac wiekszy mostek > 25A. I nie zapominajmy, ze 20Vac to otrzymujemy po trafie, a na kondensatorze bedzie juz cos kolo 28 Vdc.
Pozdrawiam.
Jezeli nie wykorzystywac pracy polkrokowej to OK - spokojnie trafo uciagnie. Jednak przy pracy w polkroku i na tym sterze - 300VA bedzie bezpieczniejsze. W polkroku zakladamy przad silnika jako 2x prad fazy. W obu przypadkach proponuje dac wiekszy mostek > 25A. I nie zapominajmy, ze 20Vac to otrzymujemy po trafie, a na kondensatorze bedzie juz cos kolo 28 Vdc.
Pozdrawiam.
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." A.E.
Jeżeli pomogłem - kliknij pomógł. Konstruktywna krytyka mile widziana.
Jeżeli pomogłem - kliknij pomógł. Konstruktywna krytyka mile widziana.