Nie do końca chodzi o kasę, maszyna wyniosła już około 2-3 tysi (nie liczyłem dokładnie) a zasilacz używałem do testowych przejazdów. Niebieski chińczyk jest ze starej zabawki na rurkach, chciałem zobaczyć czy jeździ itd, i doznałem szoku, że w jednej osi daje sobie ładnie rade a w drugiej w której oporów na maszynie praktycznie nie ma (oś która wyszła mi mechanicznie najlepiej) jedzie do połowy i staje.
Z drugiej strony skoro już mam niebieskiego chińczyka (póki się nie spalił) to fajnie by było go wykorzystać do końca jego dni

A jak już pisałem zasilacz miał i tak zostać zakupiony, bo nawet nie chce mi się już pierdzielić z tymi ATX'ami.
W sumie temat założyłem z innym założeniem mianowicie silnikami od CNC profi, także temat nie aktualny. Z problemami z osiami/silnikami/sterownikiem itd postaram sobie poradzić sam, testy były przeprowadzone na szybko gdyż miałem mało czasu przed wyjazdem. Jeżeli nie dam rady sobie poradzić to jeszcze mnie tu zobaczycie hehe

A jeżeli dam to też się o tym dowiecie, także podam powód takiego zachowania, wykonam rózne testy, także te z tego tematu ale informacje o tym podam w moim temacie z projektem tejże frezarki.