jakrek, jak jeszcze uda mi sie znlaść te silniki cowidziałem to moze kupic jedno więcej i porzyczyć ci je na potzreby tesowania

Do sterowania "pozycją" używany jest enkoder ( jako główne sprzężenie). Sygnał z sensorów Halla używany jest w zasadzie do wyboru schematu kluczowania tranzystorów.Leoo pisze:Przyznam, że jeszcze nie analizowałem schematu serwa BLDC ale przy obecności enkodera (często zamontowany wprost na osi silnika) oraz konieczności zastosowania mikrokroku, włączenie kolejnej pętli sprzężenia zwrotnego, bez specjalizowanych układów, wprowadzi więcej zamieszania niż pożytku.
Czujniki Halla - tak ale w aplikacjach gdzie silnik ma się kręcić cały czas, ze stałą prędkością tj. wiatrak, głowica magnetowidu itd.
i tam masz duuza wytrwałości i pewnie robisz więcej w dziedzinie "domowe cnc" niż ktokolwiek innyNie wiem czy będę miał motywację aby tak dla sztuki zrobić jeszcze drajwer BLDC.
Dzieki też już znalazłem i posłałem pytanie autorowi.metalex pisze:bardzo proszę http://members.shaw.ca/swstuff/dspic-servo.html
Nie da się zrobić - jak projekt serwa DC będzie GPL to jego pochodna w postaci BLDC nie może być komercyjna.rockykon pisze:ym proponował pomyśleć nad forma rekompensaty, na pewno nie będzie to nowe BMW, ale może by cos w stylu jak Uli robi, "zwrot kosztów za programowanie procka"
kiedyś spotkałem sie z takim rozwiązaniem że w projekcie był ds18B20 o unikalnym numerze seryjnym i autor w w zamian za opłaty manipulacyjne wysyłał mejla z skompilowanym programem który działa tylko z tym DS'em i przy okazji monitorował temp..
co wy na to ?? no i co sam potencjalny autor projektu na to ?