Panowie mam taki problem os z nie dostaje napiecia prawdopodobnie padl uklad A3977
i mam pytanie czy moglo spalic sie jeszcze cos (awaria w wyniku zwarcia na wyjsciu)
jak odklejc radiator z ukladu ?
czy zwykla pistoletowa lutownica dam rade sam ywmienic taki uklad ?
dodam jeszcze ze jak os z jet ustawiona na pelny krok to do stabilizatora napiecia dochodzi 12 v i wychodzi 5v a jak ustawie na sterowanie polkrokowe lub wiecej to do stabilizatora dochodzi okolo 4v a wychodzi okolo 3v
sterownik byl sprawny pracowal poprawnie (dopuki maszyna nie przyciela przewodow)
sterownik alfa 3g
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: sterownik alfa 3g
HAHAHA no i od tego trzeba bylo zaczacsasii pisze: ....sterownik byl sprawny pracowal poprawnie (dopuki maszyna nie przyciela przewodow)

Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Lider FORUM (min. 2000)
Radiator odkleisz podgrzewając go np. opalarką.
Układów PLCC nie wylutowuje się. Należy wyciąć nóżka po nóżce. Po wyjęciu "ciała", piny odlutujesz pojedyńczo. Po odlutowaniu odsysasz nadmiar cyny linką miedzianą i zmywasz resztki topnika. Oczywiście na nadgarskach opaski, na stole guma przewodząca lub folia aluminiowa, wszystko bezpiecznie uziemione.
Można odlutować PLCC specjalistycznym sprzętem.
Układów PLCC nie wylutowuje się. Należy wyciąć nóżka po nóżce. Po wyjęciu "ciała", piny odlutujesz pojedyńczo. Po odlutowaniu odsysasz nadmiar cyny linką miedzianą i zmywasz resztki topnika. Oczywiście na nadgarskach opaski, na stole guma przewodząca lub folia aluminiowa, wszystko bezpiecznie uziemione.
Można odlutować PLCC specjalistycznym sprzętem.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
dziekuje za odp
ale chyba najlepszym wyjsciem bedzie odeslanie do firmy koszt naprawy jednej osi okolo 40 zl wiec chyba nie warto sie meczyc samemu .
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
[ Dodano: 2008-05-30, 17:17 ]
[ Dodano: 2008-05-30, 15:47 ]
Panowie po podlaczeniu 4 osi do sterownika alfa 3G wystrzelil mi uklad i kondensato
interesuje mnie oznaczenie tego ukladu uklad na fotce
z gory dziekuje

ale chyba najlepszym wyjsciem bedzie odeslanie do firmy koszt naprawy jednej osi okolo 40 zl wiec chyba nie warto sie meczyc samemu .
jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam
[ Dodano: 2008-05-30, 17:17 ]
[ Dodano: 2008-05-30, 15:47 ]
Panowie po podlaczeniu 4 osi do sterownika alfa 3G wystrzelil mi uklad i kondensato
interesuje mnie oznaczenie tego ukladu uklad na fotce
z gory dziekuje