Nie spodziewalem sie takiego milego odzewu, dzieki

wiem ze taki silniczek wbrew pozorem potrafi pokazac pazur bo mialem kiedys silniczek o polowe mniejszy od tego wiec pewnie cos ok 200-250 mA a po podlaczeniu go bylo naprawde ciezko go przekrecic

a takie male moce tak jak pisalem wystarcza mi do rysowania na plexie i na plytkach drukowanych

przez co zycie stanie sie latwiejsze bo nie bede musial bawic sie z przenoszeniem wydrukow z foli zelazkiem

pozatym satysfakcja popatrzec jak to pracuje

za chwilke przejze strony podane przez Was i pewnie zaczne zabawe

Pozatym wydaje mi sie ze taka moc + naped srubowy i nie bedzie mi potrzeba raczej pol-kroku ani wiekszej mocy narazie do moich zapotrzebowan

Jeszcze raz dziekuje za naprawde mily odzew
ps. co do czesci z drukarki to elementy ktore wygladaja jakby mily sie nadawac to:
-BA10339F - GROUND SENSE QUAD VOLTAGE COMPARATORS
-LM324 - quad bipolar op-amp
-phn210 - Dual N-channel enhancement mode TrenchMOS transistor
i w sumie nic wiecej ciekawego w niej nie ma
[ Dodano: 2006-10-30, 21:52 ]
Jeszcze jedno pytanie, mozecie mi jakos wytlumaczyc pod ktore piny podlaczyc portu lpt ?? bo troche zglupialem, 3 silniki czyli 6 pinow trzeba wykorzystac ?? po 2 dla kazdego silnika (step/dir) ? dobrze rozumuje ?? tylko ktore to piny ? szukalem i wszedzie tylko jakies oznaczenia D1,D2 itp albo jeszcze inne literki, troche na elektronice sie znam ale jakos sie zakrecilem, bede bardzo wdzieczny
[ Dodano: 2006-10-31, 09:17 ]
No i zrozumialem kolejna rzecz

miedzy uln 2803 a BA 12004 jest tylko ta roznica ze uln ma 8 wejsc i 8 wyjsc wiec mozna wysterowac 2 silniki z jednego ukladu ?

) a BA ma tylko 7 wejsc i zabraknie 1 wejscie dla wysterowania drugiego silnika

?? jakby ktos bylby tak dobry i moglby podac ktore piny z lpt wykorzystac do 3 silnikow to bylbym szczesliwy.