Witam Państwa.
Zamierzam kupić prasę krawędziową ok. 50ton, 2 metry, osie Y1, Y2, X, R z zabezpieczeniem laserowym dłoni operatora. Budżet jakim dysponuję pozwala mi zakupić m.in. następujące tureckie prasy: BAYKAL APHS Synchro z Cybelec 12F, albo Ermaksan POWER BEND FALCON 2100x60 z ER70. Prasa ma być nowa, więć w tej cenie kupiłbym coś lepszego ale używanego. Budżet do 160PLN netto. Może coś z doświadczenia doradzicie, albo stanowczo odradzicie?
Wybór prasy krawędziowej ok. 50 ton, 2 metry
Re: Wybór prasy krawędziowej ok. 50 ton, 2 metry
Przy takim budżecie to... parę młotków (używanych)!AdamMat pisze:Zamierzam kupić prasę krawędziową ok. 50ton, 2 metry, osie Y1, Y2, X, R z zabezpieczeniem laserowym dłoni operatora ...
Prasa ma być nowa...Budżet do 160PLN netto.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Dziękuję za odpowiedź.
Na już będę zaginał blachy o grubości 1-2mm na odcinku 20-30cm. Są to obudowy różnego rodzaju, ciężko mi oszacować dokładność. Ma być finalnie ładna obudowa. Wybrałem 50ton i 2 metry może z zapasem, ale wykorzystam ja może do innych rzeczy w przyszłości. Jeśli chodzi o czas pracy na pewno maksymalnie 1 zmianę będzie pracowała i pewnie nie przez 8h, tylko mniej.
Jeśli chodzi o zmianę narzędzi to będzie wykonywana seria obudów np. 100sztuk jednego rodzaju, najczęściej jest tam zaginanie na 90stopni.
[ Dodano: 2014-03-10, 08:23 ]
Ponawiam pytanie
[ Dodano: 2014-03-10, 11:19 ]
Ponawiam pytanie
Na już będę zaginał blachy o grubości 1-2mm na odcinku 20-30cm. Są to obudowy różnego rodzaju, ciężko mi oszacować dokładność. Ma być finalnie ładna obudowa. Wybrałem 50ton i 2 metry może z zapasem, ale wykorzystam ja może do innych rzeczy w przyszłości. Jeśli chodzi o czas pracy na pewno maksymalnie 1 zmianę będzie pracowała i pewnie nie przez 8h, tylko mniej.
Jeśli chodzi o zmianę narzędzi to będzie wykonywana seria obudów np. 100sztuk jednego rodzaju, najczęściej jest tam zaginanie na 90stopni.
[ Dodano: 2014-03-10, 08:23 ]
Ponawiam pytanie
[ Dodano: 2014-03-10, 11:19 ]
Ponawiam pytanie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Biorąc pod uwagę to co chce kolega wykonywać i jakim zapasem gotówki dysponuje to nie ma wielkiej różnicy co weźmie bo i tak obie są z dolnej półki, i nie wiele się od siebie różnią.
Zobacz jeszcze maszyny firmy Toscar czy jakoś tak.To też turek więc szału nie ma, ale wchodzą na rynek i można niezłą cenę uzyskać.
Generalnie w tej kwocie to wolał bym kupić 20 letniego Trumpfa i jeszcze by pozostało na narzędzia, a jakość gięcia jest nie porównywalna
Zobacz jeszcze maszyny firmy Toscar czy jakoś tak.To też turek więc szału nie ma, ale wchodzą na rynek i można niezłą cenę uzyskać.
Generalnie w tej kwocie to wolał bym kupić 20 letniego Trumpfa i jeszcze by pozostało na narzędzia, a jakość gięcia jest nie porównywalna

Pozdrawiam Krzysztof G.