stempel do wykrawania rury
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
panowie spokojnie .... ja reż robię błędy. Dziękują wszystkim za porady.
Maszyna to prasa mimośrodowa. Od niedawana tam pracuje ale patrząc na inne maszyny ta ma na pewno luzy wszędzie. Teraz jestem na majówce i jak wrócę pokarze rysunki jak to wygląda.
Maszyna to prasa mimośrodowa. Od niedawana tam pracuje ale patrząc na inne maszyny ta ma na pewno luzy wszędzie. Teraz jestem na majówce i jak wrócę pokarze rysunki jak to wygląda.
Klikam w Solid Works, NX a kiedyś w Solid Edge
Teraz zmuszony jestem w Esprit.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Manipulacja ! Nie innym tylko tobie i nie pi...lić innych tylko Ciebie !clubber84 pisze:Kolego kwarc - swoim nastawieniem do wszelkich uwag krytycznych dajesz do zrozumienia innym, że można pier**lić system i innych.
Pewnie, lepiej od razu nawrzucać, niż spokojnie powiedzieć/napisać.![]()
Pisz za siebie ! I nie wciągaj reszty świata w swoje gierki !
-
- Posty w temacie: 4
W porządku kolego , proponuje zawiesić ten aspekt tego tematu . Ja szybko zapominamKolego kwarc - wróć lepiej na tą swoją "mgławicę" i nie zaśmiecaj tematu.

Nawet przeprosze za poniektóre słowa , przepraszam . Niema poco ciągnąć takich dyskusji .
I co Ty na To ?Czy w innym temacie wypomnisz mi jakieś braki języka pisanego ?
Ps Gdybyś wypomniał mi jakieś błędy merytoryczne to nigdy bym ci tak nie odpisał , nie rób w przyszłości w ten sposób z innymi userami .Nie waż sie .
-
Ja kolego do ortografii i gramatyki się nie przyczepiłem, tylko do nazwy narzędzia - bo później na forum jest płacz i lament, że ktoś nie może znaleźć tego czy tamtego (skoro wpisuje błędną nazwę powielaną setki razy), a zdarzyło się tutaj, że ktoś tytułując się inżynierem nie potrafił poprawnie napisać o co chodzi.
Przeprosiny przyjmuję
i na przyszłość będę pamiętał o tym, aby od razu wyjaśniać - dlaczego tak a nie inaczej
Przeprosiny przyjmuję

i na przyszłość będę pamiętał o tym, aby od razu wyjaśniać - dlaczego tak a nie inaczej

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
ok tylko mam nadzieje, że nie będziemy dalej ciągnąć wątku ortografi .....
dadałem plik gdzie jest pokazany ten sam przyrząd tylko że do cechowania rury. Do wykrawania używany jest podobny tylko ze stemplem i w trzpieniu są dwa otwory. Jak pisałem wcześniej średniu po kilku dniach trzpień się urywał. Obecnie po kliku zmianach konstrukcyjnych i zastosowaniu materiału nimax ( 40 HRC) taki trzpień wytrzymuje ok miesiąca tzn pierwszy wytrzymał miesiąc drugi obecnie pracuje.
Ma ktoś pomysł jak to inaczej rozwiązać ? Chcę w przyszłości połączyć te dwie operację tzn wykrawanie otworu i cechowanie w jednym tylko boję się że tego taki trzpień nie wytrzyma.
dadałem plik gdzie jest pokazany ten sam przyrząd tylko że do cechowania rury. Do wykrawania używany jest podobny tylko ze stemplem i w trzpieniu są dwa otwory. Jak pisałem wcześniej średniu po kilku dniach trzpień się urywał. Obecnie po kliku zmianach konstrukcyjnych i zastosowaniu materiału nimax ( 40 HRC) taki trzpień wytrzymuje ok miesiąca tzn pierwszy wytrzymał miesiąc drugi obecnie pracuje.
Ma ktoś pomysł jak to inaczej rozwiązać ? Chcę w przyszłości połączyć te dwie operację tzn wykrawanie otworu i cechowanie w jednym tylko boję się że tego taki trzpień nie wytrzyma.
- Załączniki
-
- stempel.rar
- (14.61 KiB) Pobrany 290 razy
Klikam w Solid Works, NX a kiedyś w Solid Edge
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
1. W rurze wykrawany jest otwor na wylot? jesli tak, to jest zle zrobione narzedzie. Daj fotki calego narzedzia
2. Ze wzgledu na to, ze latwiej jest ciac i ostrzyc narzedzie do ciecia, nie polecam laczenia procesu wraz z tloczeniem.
2. Ze wzgledu na to, ze latwiej jest ciac i ostrzyc narzedzie do ciecia, nie polecam laczenia procesu wraz z tloczeniem.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe