Sprawdzenie przekroju B-B
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Sprawdzenie przekroju B-B
Witam wszystkich forumowiczów !
Jako ćwiczenie dostałam za zadanie zrobić przekrój B-B oto przedstawionej rzeczy.
Czy przekrój zrobiony przeze mnie jest wykonany poprawnie ? Proszę o odpowiedź .
Dziękuję z góry.
Jako ćwiczenie dostałam za zadanie zrobić przekrój B-B oto przedstawionej rzeczy.
Czy przekrój zrobiony przeze mnie jest wykonany poprawnie ? Proszę o odpowiedź .
Dziękuję z góry.
Tagi:
-
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
a ja myślałem ze przerywana pokazuje niewidoczne wybranie w danym widoku a tam chyba takowego nie ma.bartuss1 pisze:przerywana ma pewnie wyznaczać przekrój czastkowy,
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
niestety tokowanie się powtarzamadzia2161 pisze:czy idę poprawnym tokiem

"WIEDZA, to nie są pierdoły ...Twoje rysunki to bazgroły..." tak jak tutaj :
https://www.cnc.info.pl/topics108/rzuto ... t80261.htm
-
-
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Problem jeszcze się nie rozwiązał?
wg mnie prostokąt który narysowałaś na dole nie powinien być przerywaną, tylko ciągłą linią.
na przekroju AA widać, że wzdłuż całego detalu jest zrobiony rowek, więc w twoim przekroju ten rowek jest widoczny, stąd nie przerywana linia a pełna, ale też jeśli jest tam rowek, to dolna linia nie będzie widoczna na całej długości, tylko będzie przerwana tu gdzie jest ten prostokąt. Taki jakby mostek ____I---I____.
Faktycznie brakuje osi, a jak bym chciał się jeszcze czepiać, to bym powiedział, że Ty narysowałaś prostokąt na górze takiej samej szerokości jak ten przerywany na dole, a widać, że ten dolny rowek jest szerszy od górnego.
wg mnie prostokąt który narysowałaś na dole nie powinien być przerywaną, tylko ciągłą linią.
na przekroju AA widać, że wzdłuż całego detalu jest zrobiony rowek, więc w twoim przekroju ten rowek jest widoczny, stąd nie przerywana linia a pełna, ale też jeśli jest tam rowek, to dolna linia nie będzie widoczna na całej długości, tylko będzie przerwana tu gdzie jest ten prostokąt. Taki jakby mostek ____I---I____.
Faktycznie brakuje osi, a jak bym chciał się jeszcze czepiać, to bym powiedział, że Ty narysowałaś prostokąt na górze takiej samej szerokości jak ten przerywany na dole, a widać, że ten dolny rowek jest szerszy od górnego.