Przekrój
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Przekrój
Witam jestem studentem mechaniki i budowy maszyn. Od jakiegoś czasu męczę się z przyjęciem/zaliczeniem teczki z rysunkami technicznymi. Zamieszczam rysunek który poprawiałem kilka razy ale nadal są jakieś niedogodności. Mam teraz do poprawy COŚ zaznaczone granatowym kolorem reszta(inne kolory) już są poprawione. Nie wiem niestety co tam jest do poprawy o co chodzi w tym co zaznaczono mi ostatnio (na granatowo). Pomoże ktoś?

Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
1. Jedyne co widzę granatowego to ten wężyk. Wnoszę, że chodzi o to aby obie śruby odsunąć od siebie, bo będzie potomstwo.
Jak rysujesz musisz uwzględniać także estetykę. Po co upychać śruby jedna obok drugiej jak mogłeś dać je na "leżąco" jedna pod drugą.
Reszty nie komentuje, bo nie prosiłeś o to, więc domyślam się, że wiesz co masz źle.
PS. Na jakiej uczelni studiujesz? Pytam z ciekawości, bo nie kojarzę, gdzie takie tabelki robią do rysunków.

Reszty nie komentuje, bo nie prosiłeś o to, więc domyślam się, że wiesz co masz źle.
PS. Na jakiej uczelni studiujesz? Pytam z ciekawości, bo nie kojarzę, gdzie takie tabelki robią do rysunków.
Elektryka, Mechanika, Automatyka, ABB, PLC, Hydraulika, Pneumatyka, CAD 2D/3D bryła/powierzchnia, Części zamienne. - kontakt na PW. Czasem przydatna cierpliwość.
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
po co ci 2 identyczne merytorycznie rzuty?
daj przekrój i rzut z gory- ładnie dasz wymiar ''pod klucz'' i bedzie widac ten szesciokat
twoj kołek nie ma gwintu. nigdzie
45st x5 bym sobie darował, jako wyjście gwintu
otwory MUSZĄ być z płaskim dnem, nie mogą byc wiercone, czyli ze stożkiem?
głębokość otworu fi20 daj od czoła śruby, bo raczej tak będzie wiercony
i czemu pionowo, jak toczony bedzie w poziomie, i to raczej z preta szesciokatnego 55mm, wiec łapany za łbem? czyli gwint i wejścia otworów z prawej, łeb z lewej
tu jak ja bym to zrobil:

daj przekrój i rzut z gory- ładnie dasz wymiar ''pod klucz'' i bedzie widac ten szesciokat
twoj kołek nie ma gwintu. nigdzie
45st x5 bym sobie darował, jako wyjście gwintu
otwory MUSZĄ być z płaskim dnem, nie mogą byc wiercone, czyli ze stożkiem?
głębokość otworu fi20 daj od czoła śruby, bo raczej tak będzie wiercony
i czemu pionowo, jak toczony bedzie w poziomie, i to raczej z preta szesciokatnego 55mm, wiec łapany za łbem? czyli gwint i wejścia otworów z prawej, łeb z lewej

tu jak ja bym to zrobil: