Prośba o sprawdzenie rysunku złożeniowego
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Prośba o sprawdzenie rysunku złożeniowego
Witam, mam do sprawdzenia rysunek złożeniowy imadła ślusarskiego. Długo się z tym męczyłem ale nadal nie wiem czy jest to poprawnie wykonane. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
- Załączniki
-
- złożenie1.PDF
- (48.62 KiB) Pobrany 572 razy
Tagi:
Re: Prośba o sprawdzenie rysunku złożeniowego
Niepoprawny układ rzutów, na liniach odniesienia nie wstawia się grotów strzałek, niepotrzebnie narysowana śruba ze sprężyną osobno (to rysunek złożeniowy), wymiar gwintu śruby podać w tabelce, wyrwania rysuje się linią zygzakową (rysunek w SolidWorks), kontury linią grubą, w tabelce-brak symbolu rzutowania, rysunek mało czytelny ...Luk111 pisze: nie wiem czy jest to poprawnie wykonane
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Wybieraj trudniejsze rozwiązania. 
Chodzi o to aby wyjść z prowadzenia za rączkę i życia zgodnie z planem lekcji z zapowiadanymi klasówkami. W życiu trzeba umieć podejmować decyzje i mieć pewność, że postąpiło się właściwie. Można to zacząć od tak drobnych spraw jak wykonanie rysunku na czas z pewnością, że każda kreseczka jest wykonana prawidłowo.

Chodzi o to aby wyjść z prowadzenia za rączkę i życia zgodnie z planem lekcji z zapowiadanymi klasówkami. W życiu trzeba umieć podejmować decyzje i mieć pewność, że postąpiło się właściwie. Można to zacząć od tak drobnych spraw jak wykonanie rysunku na czas z pewnością, że każda kreseczka jest wykonana prawidłowo.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ