Prośba o sprawdzenie rysunku.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Prośba o sprawdzenie rysunku.
Witam wszystkich użytkowników. Dostałem na grafikę inżynierską zadanie mam przedstawić na rysunku obiekt bryłowy utworzony w programie sketuchp, tak aby możliwe było jego wykonanie w warsztacie. Utworzyłem bryłę w programie inventor, z której wykonałem rzut główny, oraz przekroje. Chciałbym, aby ktoś bardzie obeznany z rysunkiem sprawdził, czy jest to wykonane poprawnie, bryłę w formacie stp. oraz rysunek w pdf i dwg, załączam w pliku rar. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- Załączniki
-
- obiekt1.rar
- (298.2 KiB) Pobrany 222 razy
Tagi:
-
Dzięki poprawię to na pewno, bo będę przerysowywał to jeszcze ręcznie, a w invetorze chciałem zrobić ściągawkę, żeby ołówkiem się nie męczyć za dużo
. Podziałkę dam 1:20 i będzie ok. Kombinowałem żeby zmieścić to na a4, ale byłoby nieczytelne. Litery tych przekrojów zacznę normalnie od A-A itd. Mam pytanie czy ilość rzutów i przekrojów nie jest za mała, lub za duża, wydaję mi się, że wszystko pokazałem i zwymiarowałem, ale nie jestem pewien czy jest poprawnie? I co do wymiarowania jakby ktoś ocenił czy jest ok byłbym wdzięczny. Dzięki za pomocą, pozdrawiam.

-
-
Faktycznie gdzieś to przeoczyłem. Dzięki.

- Załączniki
-
- obiekt1-2 poprawiony.pdf
- (66.02 KiB) Pobrany 216 razy