Potrzebuję zrobić 3 przekroje. Niestety nie bardzo wiem jak zrobić te przekroje. Zrobiłam już rzuty, ale wciąż brak pomysłu na przekroje;/
[ Dodano: 2013-10-10, 22:15 ]
To jest figura, której muszę zrobić przekroje
[ Dodano: 2013-10-10, 22:17 ]
moje przekroje
Przekrój - potrzebuję pomocy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Przekrój - potrzebuję pomocy
- Załączniki
-
- przekrojee.jpg (36.72 KiB) Przejrzano 810 razy
-
- figura.jpg (18.25 KiB) Przejrzano 739 razy
-
- rzuty6.jpg (8.24 KiB) Przejrzano 856 razy
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Przekrój - potrzebuję pomocy
@ agaga111 - weź cyrkiel , linijkę , ołówek i papier milimetrowy na stół.agaga111 pisze:Potrzebuję zrobić 3 przekroje. Niestety nie bardzo wiem jak zrobić te przekroje. ...
..... bez tego ani rusz.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Raven swoje emocjonalne odpowiedzi zachowaj dla znajomych. Ja oczekuje praktycznych odpowiedzi;) Nie prosze o kilka stron bezproduktywnych odpowiedzi. Prosze o konkretne wskazowki. Widzisz blad to mi powiedz gdzie jest, masz watpliwosci co do rys. to powiedz jak bys to Sam zrobil. Gdybym chciala popisac sobie z ludzmi na forum, to bym zalogowala sie na jakims plotkarskim forum.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
To może wyraźniej napiszę - aby nie było, że emocjonalnie napisałem... rzuty które "zrobiłaś" są błędne.
Tak na szybko zaznaczając gdzie mam "zarzuty" - krawędzie niewidoczne celowo pomijam...
P.S. Skorzystaj z powyższej sugestii rysowania na papierze milimetrowym z linijką - jak narysujesz bryłę to zobaczysz, że w podanych wymiarach wygląda minimalnie inaczej.
Tak na szybko zaznaczając gdzie mam "zarzuty" - krawędzie niewidoczne celowo pomijam...
P.S. Skorzystaj z powyższej sugestii rysowania na papierze milimetrowym z linijką - jak narysujesz bryłę to zobaczysz, że w podanych wymiarach wygląda minimalnie inaczej.
- Załączniki
-
- rzuty6_133.jpg (13.57 KiB) Przejrzano 728 razy