Rysunek złożeniowy sprawdzenie
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Rysunek złożeniowy sprawdzenie
Witam. Narysowałem rysunek złożeniowy w przekroju połówkowym ( to jest szkic) oddałem prowadzącemu i zakreślił mi dwie rzeczy. Jedną z nich jest gwint gdzie znajduje się znak zapytania, ale to już wiem że nie ma być po prostu tych linii pionowych więc to poprawie. Bardziej interesuje mnie czemu narysował mi linię falowaną w przekroju połówkowym. Kompletnie tego nie rozumiem, nie powinna być tam linia przerywana? Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Rysować przerywaną na rysunku czy falowaną? Przy okazji jakby ktoś mógł sprawdzić czy nie brakuje jakiegoś gwintu kładu oraz czy wszystko jest poprawnie narysowane. Z góry dziękuję!

Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Ma być linia kreskowa, a nie przerywana, ale ty narysowałeś dobrze (czyli kreska - kropka - kreska).smksz8 pisze:Bardziej interesuje mnie czemu narysował mi linię falowaną w przekroju połówkowym. Kompletnie tego nie rozumiem, nie powinna być tam linia przerywana?
Pamiętasz może co ci mówił prowadzący rysując tą linię? Wydaje mi się że chciał zwrócić na coś uwagę, na pewno nie zmieniał linii na "falowaną".

Pozdrawiam
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC