Sprawdzenie poprawnosci rysunku

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
tomek226
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Sprawdzenie poprawnosci rysunku

Post napisał: tomek226 » 18 mar 2012, 11:20

Witam prosze o sprawdzenie poprawnosci rysunku technicznego (jest to cos wygladajce jak trzeonek młotka, tylko z jednej strony zakonczone tylko sciciem) prosze o sprawdzenie czy dobrze jest wykonane wymiarowanie i rysunek. Z gory dziekuje za pomoc
Załączniki
IMG.pdf
Rysunek techniczny
(192.04 KiB) Pobrany 293 razy

Tagi:

korepetytor

Post napisał: korepetytor » 18 mar 2012, 12:05

Całkowicie usuń rzut boczny(zbędny) a do wymiaru 20 dopisz kwadrat na rzucie pionowym, wymiar 35 przenieś lepiej na rzut pionowy(bardziej jednoznaczny), przedłuż oś na rzucie poziomym! reszta OK :smile:

PS. Czytaj co piszesz, bo to po polskiemu napisałeś :roll: a odpiszą ci po francuskiemu! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Autor tematu
tomek226

Post napisał: tomek226 » 18 mar 2012, 12:59

a mam jeszcze jedno pytanie, mam do narysowania przedmiot ktory ma 40 cm dlugosci, i jest bardzo cienki tzn, 12 mm i musze go narysowac w rzutach eurpejskich na formacie a4, i jak zastosuje skale to wtedy wymiar 12 mm jest praktycznie nie widoczny co zrobic w tym przypadku ??

[ Dodano: 2012-03-18, 13:00 ]
korepetytor, korepetytor, a mam jeszcze jedno pytanie, mam do narysowania przedmiot ktory ma 40 cm dlugosci, i jest bardzo cienki tzn, 12 mm i musze go narysowac w rzutach eurpejskich na formacie a4, i jak zastosuje skale to wtedy wymiar 12 mm jest praktycznie nie widoczny co zrobic w tym przypadku ??

korepetytor

Post napisał: korepetytor » 18 mar 2012, 16:02

tomek226 pisze:...co zrobic w tym przypadku ??
rysujesz 1 rzut i podajesz grubość jak na rys:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”