Mam 2 pytanka:
1. Czy moze ktoś z pośród Was wie jak moze wyglądać kład w miejscu zaznaczonym na czerwono?
2. Jak zapisać w uproszczeniu ten element na niebiesko?
Zaznaczyłeś 3 elementy na niebiesko, to się zdecyduj. Z resztą nie ważne, po prostu zamiast ząbków, narysuj gwint w uproszczeniu (chyba wiesz jak się rysuje) i to wszystko.kubus92gno pisze:2. Jak zapisać w uproszczeniu ten element na niebiesko?
To będzie chyba sześciokąt z otworem gwintowanym.kubus92gno pisze:1. Czy moze ktoś z pośród Was wie jak moze wyglądać kład w miejscu zaznaczonym na czerwono?
Tak mój błąd, chodzi mi właśnie o te ząbki. Dowiedziałem się od mojego wykładowcy, że to nie jest gwint. W tym tkwi problem i nie wiem jak zaznaczyc w uproszczeniu.mdg pisze: Zaznaczyłeś 3 elementy na niebiesko, to się zdecyduj. Z resztą nie ważne, po prostu zamiast ząbków, narysuj gwint w uproszczeniu (chyba wiesz jak się rysuje) i to wszystko.
Czy mógłby mi ktoś przybliżyć jak to moze wyglądać mniej więcej?mdg pisze: To będzie chyba sześciokąt z otworem gwintowanym.
Bo to są właściwie 3 gwinty (fragmenty 3 elementów nagwintowane gwintem o tym samym oznaczeniu).kubus92gno pisze:Dowiedziałem się od mojego wykładowcy, że to nie jest gwint.
Nakrętka sześciokątna, taka najnormalniejsza z wyglądu tylko że większa i z gwintem do rur a nie "M".kubus92gno pisze:To będzie chyba sześciokąt z otworem gwintowanym. Czy mógłby mi ktoś przybliżyć jak to moze wyglądać mniej więcej?
Skoro twój "wykładowca" powiedział ci że to nie jest gwint to po co jest oznaczenie na rysunku G - gwint rurowy? (Może ten wykładowca to jakiś teolog?)kubus92gno pisze:Dowiedziałem się od mojego wykładowcy, że to nie jest gwint.