Witam. Dostałem zadanie polegające na zastąpieniu odwzorowania przedstawionego w temacie na odwzorowanie spełniające wymagania czytelności i jednoznaczności, wyeliminować wszystkie linie kreskowe odpowiednio dobranymi przekrojami(kłady, przekroje cząstkowe, łamane itp.) oraz zastanowić się nad ewentualną zmianą rzutów. Bardzo proszę o pomoc. Poniżej zamieszczam temat zadania. Z góry dzięki
http://img39.imageshack.us/i/511u.png/
Tulejka, pomoc w odwzorowaniu
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
to ma być model więc nie mozna rysować linii przerywanych. mam pokazać wszystkie szczegóły tulejki stosując jak najmniejsza ilość rzutów(poprzez kłady, półwidoki półprzekroje itp, tak żeby dało się odczytać z rysunku jak owa tulejka wygląda). sory jak pisze troche nieprecyzyjnie ale dopiero zaczynam swoją przygodę z rysunkiem a na tym modelu szczególnie mi zależy 

-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 2
No właśnie - dopiero zaczynasz ,więc nie spotkałeś się z takim przypadkiem. Ja miałem takie coś i wiem , że tak to ma wyglądać, bo od góry inaczej tego nie da się pokazać , jak liniami przerywanymi. Nad masz pokazaną tuleje w półprzekroju, wystarczy tylko poprawnie zwymiarować oba rzuty i rys. bedzie OK (jak piszesz : 
- tzn. tylko 2 rzuty, jest w półprzekroju , no i pokazanę są raczej wszystkie szczegóły - inżynier to zauważy )))) . Możesz pokazać wykładowcy w takiej formie jak ja to zrobiłem, nie wpisze ci przecież od razu 2.mam pokazać wszystkie szczegóły tulejki stosując jak najmniejsza ilość rzutów(poprzez kłady, półwidoki półprzekroje itp, tak żeby dało się odczytać z rysunku jak owa tulejka wygląda)

Pomogłem? - kliknij niżej