p
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: Potrzebuję rys schematycznego do pracy dyplomowej
Potrzebujesz 2d rysunku czy 3d ?? Czemu nie wymodelujesz sobie tego w jakims cadzie ?? (inventor, catia itp)
terre pisze:Witam. Mam bardzo wielką prośbę i prosił bym o pomoc. Pisze aktualnie w tym roku pracę dyplomową z obróbki. Mój temat brzmi:
" Opracowanie procesu technologicznego tulei z otworami niewspółosiowymi na centrum tokarsko - frezarskim CNC z wykorzystaniem głowicy z narzędziami napędzanymi"
Otóż potrzebuję pokazać mojemu promotorowi rys jaki przedmiot chciałbym wykonać czyli chodzi o: "tulei z otworami niewspółosiowymi"
Jeśli ktoś by posiadał jakiś przykładowy rys przedmiotu bardzo bym był wdzięczny za przesłanie mi. Oczywiście też będę musiał napisać program w MTS-sie wieć może jest coś prostego.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
terre jeżeli chodzi tylko o znajomość Cada to narysuj chociażby odręcznie na kartce i zeskanuj albo zrób zdjęcie i mi prześlij - wtedy ci przerysuję. Piszesz pracę dyplomową z technologii skrawania, więc zakładam, że rysunek techniczny masz w małym paluszku.

Ciężko znaleźć coś prostszego niż tuleja z otworami... No może wałeczek... Chcesz rysunek wałeczka?terre pisze:Oczywiście też będę musiał napisać program w MTS-sie wieć może jest coś prostego.