Witam,
czy oś symetrii możemy umieścić na detalu nieowalnym, np. o zarysie prostokąta? pytam bo wbrew pozorom nie znalazłem na to jednoznacznej odpowiedzi (może to zbut oczywiste?) potrzebna jest mi ona aby od środka zwymiarowac otwory znajdujące się na detalu
Umieszczenie osi symetii na detalu nieowalnym
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Umieszczenie osi symetii na detalu nieowalnym
Co to ma wspólnego z rewizjami na rysunkach ?Dativecase pisze: ↑13 maja 2023, 00:55Witam,
czy oś symetrii możemy umieścić na detalu nieowalnym, np. o zarysie prostokąta? pytam bo wbrew pozorom nie znalazłem na to jednoznacznej odpowiedzi (może to zbut oczywiste?) potrzebna jest mi ona aby od środka zwymiarowac otwory znajdujące się na detalu
Rewizja na rysunku to jest zmiana ,,czegoś" , a Ty chcesz na nim umieścić ,,coś".
..... , wyszło masło maślane.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
O pardon, wiadomość pisałem w nocy i nie zwróciłem uwagio że jakimś cudem temat pozostał z posta naktóry odpisywałem, a z tego co widzę nie można już edytować. Zgłoszę to do administracji
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Oś symetrii umieszczamy na przedmiotach symetrycznych, może to być koło, prostokąt, wazon, wycinanka łowicka, czy haft na spodniach górala, jeśli to wymiarujesz.
Oprócz tego masz do dyspozycji tzw. pomocnicze linie wymiarowe, które możesz wyciągnąć od dowolnego miejsca, czy punktu.
Oprócz tego masz do dyspozycji tzw. pomocnicze linie wymiarowe, które możesz wyciągnąć od dowolnego miejsca, czy punktu.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
jeśli twój detal jest symetryczny to możesz tak zrobićDativecase pisze: ↑13 maja 2023, 00:55Witam,