Siatka w rysunku technicznym

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

balbin
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2

Post napisał: balbin » 06 gru 2013, 21:32

common pisze:Na uczelniach, mój kierunek
To chyba jest ten nowatorski kierunek z siatką...:
http://i5.sportfan.pl/spof25/bdb75687000ed8744be45dde

:mrgreen:

Tagi:

Autor tematu
common
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 8

Post napisał: common » 06 gru 2013, 22:25

balbin pisze:
common pisze:Na uczelniach, mój kierunek
To chyba jest ten nowatorski kierunek z siatką...:
http://i5.sportfan.pl/spof25/bdb75687000ed8744be45dde

:mrgreen:
Hahaha :D to było dobre :D więc w takim razie pojawia się pytanie czemu na studiach wprowadzają w błąd i twierdzą, że jest to przyjęta forma graficzna i bez tej siatki nie przyjmują rysunków. W tej chwili niestety nie mam jak zrobić zdjęcia tego rysunku bo już go oddałem. No i w takim razie musze podziękować za sprostowania, sugerowałem się wiadomościami od wykładowcy
Ostatnio zmieniony 06 gru 2013, 23:12 przez common, łącznie zmieniany 1 raz.

friko
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 5

Post napisał: friko » 06 gru 2013, 22:41

common pisze: więc w takim razie pojawia się pytanie czemu na studiach wprowadzają w błąd i twierdzą, że jest to przyjęta forma graficzna i bez tej siatki nie przyjmują rysunków. ...No i w takim razie musze podziękować za sprostowania, sugerowałem się wiadomościami od wykładowcy, że jest to przyjęte.
Zaraz wyczułem (tak jak @peritus i @balbin), że to jakieś brednie nawiedzonego ...np. w rzutowaniu pierwszego kąta=czyli rzutowanie europejskie...(halo Polskie Normy rysunku technicznego!)

@common z Wawy powinieneś dostać bana za trollownie i szerzenie bredni na poważnym forum! i nie tylko na tym tutaj forum! :twisted:

Prawo czyli Polskie Normy obowiązują pod karą!...również w rysunku technicznym-maszynowym :!:
Podaj jaka to "uczelnia" i nazwiska "wykładowców" którzy postępują wbrew Prawu Polskiemu (Polskim/Europejskim Normom) lansując banialuki naukowe!

.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2013, 23:01 przez friko, łącznie zmieniany 1 raz.

Autor tematu
common

Post napisał: common » 06 gru 2013, 22:58

friko pisze:
common pisze: więc w takim razie pojawia się pytanie czemu na studiach wprowadzają w błąd i twierdzą, że jest to przyjęta forma graficzna i bez tej siatki nie przyjmują rysunków. ...No i w takim razie musze podziękować za sprostowania, sugerowałem się wiadomościami od wykładowcy, że jest to przyjęte.
Zaraz wyczułem (tak jak @peritus i @balbin), że to jakieś brednie nawiedzonego ćpuna ...np. w rzutowaniu pierwszego kąta=czyli rzutowanie europejskie...(halo Polskie Normy rysunku technicznego!)

@common z Wawy powinieneś dostać bana za trollownie i szerzenie bredni na poważnym forum! i nie tylko na tym tutaj forum! :twisted:
.
Słucham? Heh czyli na takim "poważnym" forum nie można się zapytać o to co jest potrzebne w szkole czy gdziekolwiek? To po co to forum? Potrzebowałem odpowiedzi na temat tej siatki bo inaczej mam niezaliczony rysunek. Ale widzę, że jednak nie można się pytać. Numeru norm nie znam, nie mam wszystkiego w głowie, możliwe że podawali ale nie zanotowałem. Z tym rzutowaniem europejskim to nie za bardzo wiem o co Ci chodzi. Siatka ta jakoś jest zawarta w książkach dotyczących rysunku więc to nie są jakieś wymysły.

friko
Posty w temacie: 5

Post napisał: friko » 06 gru 2013, 23:04

kolego nie ćpaj już więcej, bo demoralizujesz poważnych ludzi!

Autor tematu
common

Post napisał: common » 06 gru 2013, 23:08

T. Dobrzański - Rysunek techniczny maszynowy:
Obrazek

Temat do zamknięcia.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”