Na rysunku [1] strzałkami zaznaczone są miejsca w których element jest zespawany.
Rysunki:
[1]

[2]

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc.

Który rzut jest przekrojem...kreskowanie ?dawidekk92 pisze: jeden z nich miał być przekrojem i na tym przekroju mieliśmy pokazać spoinę czołową oraz pachwinową.
Nie ma jeszcze przekroju, bo nie umiem go narysować, nie wiem w którym miejscu mam "przeciąć" przedmiotperitus pisze:Który rzut jest przekrojem...kreskowanie ?dawidekk92 pisze: jeden z nich miał być przekrojem i na tym przekroju mieliśmy pokazać spoinę czołową oraz pachwinową.
Brak oznaczenia tego przekroju i oznaczeń/wymiarów spoin.
Mam książkę T.Dobrzański "Rysunek techniczny" jeszcze z czasów studiów mojego tatyperitus pisze:poczytaj podręcznik: T.Dobrzański-Rysunek techniczny maszynowydawidekk92 pisze:no dobra, ale jak to zaznaczyć na rysunku? na każdym z rzutów czy na jednym czy jak? i jak ten przekrój narysować?
tak przekroić, aby spełnić warunek z tematu! ... masz pokazać spoinę czołową i pachwinową w tym przekrojudawidekk92 pisze:Witam. jeden z nich miał być przekrojem i na tym przekroju mieliśmy pokazać spoinę czołową oraz pachwinową.