pytanie o detal
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
pytanie o detal
Witam, mój kolejny post dotyczy przystawki do szlifowania w szlifierce kątowej . Narysowałem ją sobie jak widać na fotce i moje pytanie jest następujące w ten duży otwór ma wejść łożysko 6803 ( 17 x 26 x5 ) detal ma być palony na laserze, problem tkwi w tym czy wystarczy jak wypale na laserze z jaką tolerancją w minusie czy powinno to być frezowane na automacie cnc. Przeglądając Internet znalazłem kilka fotek na ten temat i chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość kupienia takiego łożyska 6803 z "ślizgiem" w środku ( fi 14 ) tak piszę ponieważ nie wiem jak to się nazywa fachowo przedstawiam fotki o co mi chodzi 1 2
Tagi:
-
h3nry w środek łożyska nie wchodzi żadna piasta tylko tzw. trzpień od szlifierki z gwintem m14 gdzie przykręcamy kamienie czy polerki , ja to myślałem tak aby na automacie cnc zrobić otwór pod łożysko w minusie kolo dwóch setek a w środek łożyska tulejkę aby suwliwie wchodził trzpień od szlifierki i dopiero na to jest przykręcana ogumowana rolka??? fotka
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
h3nry w sumie masz racje z tym łożyskiem 2rs ale teraz moje pytanie brzmi jeżeli łożysko w środku ma fi 17 aby wkręcić to do środka tak w miarę suwliwe to ile w minusie dać aby nie popełnić błędu. I jednak wypalę to na laserze a otwór pod łożysko wyfrezuję na automacie cnc w minusie jedną setkę, jednego za bardzo nie kojarzę " 2-gi punkt to połaczenie M10 z korpusem przekładni" jak jest to wykonane ??? jeżeli możesz rzucić fotkę będę wdzięczny.
lukasz.radomski łożysko musi być tu zastosowane , ponieważ trzpień szlifierki z gwintem m14 jest bardzo obciążony i bez tego łożyska "boszka" szybko może paść .
lukasz.radomski łożysko musi być tu zastosowane , ponieważ trzpień szlifierki z gwintem m14 jest bardzo obciążony i bez tego łożyska "boszka" szybko może paść .
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Jakaś amba działa i kosi pliki
5setek to niewiele przy tej średnicy, szlifowanie po nakręceniu na wrzeciono pozwoli uniknąć problemów z biciem osiowym i nie będziesz zmieniał łozysk co 2 tygodnie:) Dobry napęd do tego celu to Bosch GWS 850 CE.

- Załączniki
-
- mocow.JPG (36.92 KiB) Przejrzano 3275 razy
Tanio, szybko, solidnie !
*Do wyboru 2 opcje.
*Do wyboru 2 opcje.