Jak wykonac ruch obrotowy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
Jak wykonac ruch obrotowy
Witam kolegów mój kolejny post dotyczy ruchu elementu w złozeniu może to blachostka ale nie mogę wykonac dobrze zlozenia tu przedstawiam fotki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f90 ... def54.html , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f3f ... d9493.html , http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f4f ... 16bd5.html jak mozna stworzyc ruch tzw. klapy w srodku ramy wokół wałka który widac na fotkach ( prostym jezykiem mówiąc
drzwiczki maja sie otwierac bez zadnych kolizji z innymi elementami pozdrawiam i z góry dziękuję
drzwiczki maja sie otwierac bez zadnych kolizji z innymi elementami pozdrawiam i z góry dziękuję
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Witam może tak:
* Powiąż wałek z obudową tak aby był nie ruchomy. Najlepiej dodaj dwa więzy Współosiowości, wałka i otworu oraz przylegania, końca wałka do powierzchni bocznej obudowy
* Powiąż Współosiowo wałek i otwór w klapie, i wyrównaj jego położenie. Możesz ustawić przyleganie z odstępem.
* Możesz już bawić się dodawaniem ruchu
Ps.
Jak byś udostępnił pliki można by było jakiś film przygotować ewentualnie przygotować gotowe złożenie.
* Powiąż wałek z obudową tak aby był nie ruchomy. Najlepiej dodaj dwa więzy Współosiowości, wałka i otworu oraz przylegania, końca wałka do powierzchni bocznej obudowy
* Powiąż Współosiowo wałek i otwór w klapie, i wyrównaj jego położenie. Możesz ustawić przyleganie z odstępem.
* Możesz już bawić się dodawaniem ruchu
Ps.
Jak byś udostępnił pliki można by było jakiś film przygotować ewentualnie przygotować gotowe złożenie.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

-
Witam ponownie przepraszam ze to trwało tak długo ale zawsze brak czasu przesyłam pliki i przy tym jeszcze jedno pytanie czemu w złożeniu na klapce nie ma grawerki a jeżeli edytuje samą klapkę w kontekście złożenia to grawerka się pojawia gdzie robię błąd . Piocam jeżeli to możliwe i nie problem to może byś zapodał filmik na pewno tez przyda się tu początkującym osobom pozdrawiam .
- Załączniki
-
- V.A.rar
- (739.07 KiB) Pobrany 238 razy
-
Piocam dzięki po raz kolejny za pomoc jestem wdzięczny, może moje pytania są proste ale się uczę dzięki takim osobom jak ty tutaj nauka staje się samom przyjemnością.Jeżeli mogę wtrącić małe pytanko, ostatnio wypalałem sobie suwak traserski wszystko wyszło oki ale co do grawerki wyszła również. Czemu każdy milimetr za milimetrem musiałem zaznaczać osobno gdzie zrobiłem błąd żeby ogarnąć wszystkie milimetry na raz ??
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Klego SUCHY_5 cieszę się iż mogłem pomóc. Każdy kiedyś się uczył i pamiętam początki super czas 
Nie za bardzo wiem co autor ma na myśli pisząc:

Nie za bardzo wiem co autor ma na myśli pisząc:
A tak poza konkursem POLSKA MOWA TRUDNA MOWA:suchy_5 pisze: Czemu każdy milimetr za milimetrem musiałem zaznaczać osobno gdzie zrobiłem błąd żeby ogarnąć wszystkie milimetry na raz ??
suchy_5 pisze: Piocam dzięki po raz kolejny za pomoc jestem wdzięczny, może moje pytania są proste ale się uczę dzięki takim osobom jak ty tutaj nauka staje się samom przyjemnością.Jeżeli mogę wtrącić małe pytanko, ostatnio wypalałem sobie suwak traserski wszystko wyszło oki ale co do grawerki wyszła również. Czemu każdy milimetr za milimetrem musiałem zaznaczać osobno gdzie zrobiłem błąd żeby ogarnąć wszystkie milimetry na raz ??
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 

-
Piocam przedstawiam to w krótkim filmiku , a druga sprawa czemu kpisz" A tak poza konkursem POLSKA MOWA TRUDNA MOWA:" 

- Załączniki
-
- 2014-12-07 21-07-02-250.rar
- (1.46 MiB) Pobrany 186 razy