Witam.
Zaczynam dopiero przygodę z Solid Edge ST5 i mam problem z wydłużeniem tłoczyska gotowego modelu siłownika. Powoli przechodzę samouczki, ale jeszcze nie dotarłem do rozwiązania. Może mi ktoś z forum pomoże?
Pozdrawiam
Wydłużenie tłoczyska
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Dobrze byłoby załączyć rysunek, tzn obraz modelu tłoczyska. Możesz to zrobić tak: myszką zakreślić koniec tłoczyska. Pewnie tam jest gwint i podcięcie. Tak zakreśl, żeby te elementy zostały uaktywnione. Później kliknij na powierzchnię czołową, pokaże się koło sterujące ze strzałkami, kliknij na strzałkę położoną równolegle do osi tłoczyska i wpisz wielkość przesunięcia. Koniec
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam
A nie łatwiej przeedytować szkic z którego tworzysz obrót? Kliknij w Wyciągnięcie 1 w drzewie na oknie które się wyświetli wybierz Edytuj szkic. Program powróci do szkicownika. Zmień wymiar na taki jaki Cię interesuje, wyjdź ze szkicu i gotowe
A nie łatwiej przeedytować szkic z którego tworzysz obrót? Kliknij w Wyciągnięcie 1 w drzewie na oknie które się wyświetli wybierz Edytuj szkic. Program powróci do szkicownika. Zmień wymiar na taki jaki Cię interesuje, wyjdź ze szkicu i gotowe

Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Udało się metodą BYDGOSTA, ale musiałem najpierw przejść w tryb synchroniczny.
piocam w ten sposób nie udało mi się zmienić długości - pojawiał się komunikat o niezgodności z istniejącymi relacjami. Rozwiązanie jest pewnie banalnie proste,ale jeszcze nie doszedłem do tego.
Dziękuję wszystkim za pomoc

Pozdrawiam
piocam w ten sposób nie udało mi się zmienić długości - pojawiał się komunikat o niezgodności z istniejącymi relacjami. Rozwiązanie jest pewnie banalnie proste,ale jeszcze nie doszedłem do tego.
Dziękuję wszystkim za pomoc

Pozdrawiam