Solid edge v20
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Solid edge v20
Witam otuż nabyłem ostatnio ten programik, no był po eng ale spokojnie z strony producenta na pl zrobiło, w tym żecz że niewszystko, do rzeczy gdy chcę stworzyć i już mam podać wymiar to zamiast w "mm" jest jakaś skala "in" może wiecie jak to zmienić na mm we wszytskich opcjach (troche kijowo za kazdym razem wpisywac mm). Może to jest banał zmienić ale szukałem i nieznalazłem ;] Więc proszę was o pomoc ;] dzięki z góry
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Najlepiej w szablonie rysunku wejdź FORMAT STYL ( tu wybierz styl wymiarowania, który stosujesz - najczęściej jest to ISO ), MODYFIKUJ, JEDNOSTKI - tu wybierz mm.
Natomiast jeśli występuje taka sytuacja, że podczas rysowania program podaje Ci długość rysowanej linii w calach to wejdź w PLIK, WŁAŚCIWOŚCI PLIKU, JEDNOSTKI i tam wybierz mm.
Natomiast jeśli występuje taka sytuacja, że podczas rysowania program podaje Ci długość rysowanej linii w calach to wejdź w PLIK, WŁAŚCIWOŚCI PLIKU, JEDNOSTKI i tam wybierz mm.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Kolega BYDGOST ma rację, ja pomieszałem z właściwościami wymiaru. W Narzędzia-Opcje,w szablonie rysunku sprawdź jeszcze, czy Styl Wymiarowania też dla wszystkich jest ISO, czy Jednostki Przyłączeniowe masz w "mm". Dobrze jest też sprawdzić plik konfiguracyjny translatora DWG, DXF, bo może się zdarzyć, że po wczytaniu takiego pliku (w oknie wyboru pliku w lewym dolnym rogu - Opcje) będzie on w np. w calach.