witam,
1. czy jest w nx`sie moduł podobny do cavity miling w module multiaxis?
2. jakiego modułu używacie do obróbki zgrubnej w wielu osiach oprócz cavity milling?
Wiem że jest moduł multidepth ale on offsetuje mi płaszczyznę którą obrabiam niestyty nie zabardzo mi się to sprawdza w wielu przypadkach.
Np. jak obrabiacie łopatki wirnika bardzo zakrzywione zgrubnie w nx6 tam gdzie cavity nie dostanie?
Jak by ktos miał jakies standardowe/uniwerslane ustawienia do takiej obróbki z któregoś z modułów proszę o jakieś screeny
pozdrawiam
frezowanie w multiaxis
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
ja indeksuję o kolejny kąt i wykorzystuje obrobkę zgrubna z opcją "IPW 3D", która widzi materiał po poprzednich operacjach równiez indeksowanych
czesto obrobkę indeksowane da się zrobić szybciej bo takich samych parametrów nie da sie zastosowac w 5-osiach
- co do wirników i lopatek to najlepiej stosowac Turbomachinery pdf
czesto obrobkę indeksowane da się zrobić szybciej bo takich samych parametrów nie da sie zastosowac w 5-osiach
- co do wirników i lopatek to najlepiej stosowac Turbomachinery pdf

-
Czaje, tez tak robie w wielu przypadkach, a jeszcze jedno zapytam, która metoda w multi asxis odpowiada area milling? częst mam do obrobienia detle stożkowe na których znajduja sie jakieś nabki. chciałbym zastosować coś w stylu area milling z możliwościa obrobienia wszystkiego za pierwszym razem tak jak jest to mozliwe w 3 osiowym module. Z czego korzystacie?nxcam pisze:ja indeksuję o kolejny kąt i wykorzystuje obrobkę zgrubna z opcją "IPW 3D"
stosując surface area nie przyjmuje wszystkich powerzchni
a counture area to wogóle sie nie orientuje jak to działa z tymi florami i sciankami????
chodzi mi o zielona powierzchnie jak na rys. poniżej zakladajac ze takich nabek jest wiecej

Ostatnio zmieniony 22 sty 2011, 20:49 przez marcinello3, łącznie zmieniany 2 razy.
-