Jak wgrać CAST??
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Jak wgrać CAST??
Witam serdecznie ponownie mam pytanie jak wgrać CAST ściągnięty w partach ze strony siemens-a? po przekopiowaniu fragmentów do glownego folederu nic nie dziala. i po wybraniu polecenia training dalej wyskakuje blad.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Przeniesienie roli:
W tym katalogu (część folderów ma standardowo statu "ukryte") zapisywane są role:
C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Unigraphics Solutions\NX6\roles... (ściezka z angielskiego Windows):
Kiedyś próbowałem to przegrać na inny komputer i zadziałało.
Daj znac czy zadziała...
Przy okazji tego folderu:
Jak zwolni NX czy liczenie ścieżek to wyrzuć plik "DialogMemory.dlx", który jest w C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Unigraphics Solutions\NX6\...
W tym pliku zapisywane sa bieżące ustawienia okien dialogowych i ten plik powinien miec kilkadziesiąt kb. Na niektórych Windows czasem puchnie do do sporych rozmiarów MB i trzeba go usunąć by NX działał z powrotem szybko
W tym katalogu (część folderów ma standardowo statu "ukryte") zapisywane są role:
C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Unigraphics Solutions\NX6\roles... (ściezka z angielskiego Windows):
Kiedyś próbowałem to przegrać na inny komputer i zadziałało.
Daj znac czy zadziała...
Przy okazji tego folderu:
Jak zwolni NX czy liczenie ścieżek to wyrzuć plik "DialogMemory.dlx", który jest w C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Unigraphics Solutions\NX6\...
W tym pliku zapisywane sa bieżące ustawienia okien dialogowych i ten plik powinien miec kilkadziesiąt kb. Na niektórych Windows czasem puchnie do do sporych rozmiarów MB i trzeba go usunąć by NX działał z powrotem szybko
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
dziekuję serdecznie za odpowiedz ale u mnie to nie dziala ponieawz ja mam sciagane ze strony siemensa wszystko w partach osobno kazdy dzial jednak tam nie ma nigdzie pliku html ktory mozna bylo by odczytac
Mam jednak jeszcze jedno pytanie sciagnalem sobie rowniez ze strony biblioteke czesci znormalizowanyh jednak nie mam zielonego pojecia jak takowa czesc otworzyc w nx 7 mam ja zainstalowana i na dysku na ktorym mam zainstalowanego nx w folderze UGS mam rowniez teraz obok NX 7 folder Machinery library w nim sa foldery z normami jednak nigdzie nie moge tego otworzyc z poziomu nx.
czy jest tam jakas dodatkowa konfiguracja tego aby wspolpracowalo to bedac w programie nx i normalnie zeby mozna bylo z tego kozystac. pozdrawiam i dziekuje bardzo koledze NXCAM za pomoc we wszystkim.
Mam jednak jeszcze jedno pytanie sciagnalem sobie rowniez ze strony biblioteke czesci znormalizowanyh jednak nie mam zielonego pojecia jak takowa czesc otworzyc w nx 7 mam ja zainstalowana i na dysku na ktorym mam zainstalowanego nx w folderze UGS mam rowniez teraz obok NX 7 folder Machinery library w nim sa foldery z normami jednak nigdzie nie moge tego otworzyc z poziomu nx.
czy jest tam jakas dodatkowa konfiguracja tego aby wspolpracowalo to bedac w programie nx i normalnie zeby mozna bylo z tego kozystac. pozdrawiam i dziekuje bardzo koledze NXCAM za pomoc we wszystkim.
-
- Kontakt:
niezależnie od wersji, CAST możesz wystartowac z pliku index.html
U mnie jest w folderze html - ściezka ponizej:
x:\Program Files\UGS\NX x.0\nxcast\html\index.html
- może pobrałeś samą aktualizaję CAST?
ściągałeś z działu "Full Product Download" czy "Product Updates" ?
w NX 6.0 zawartość wygląda tak:

co do bibliotek NX Machinery Library to podpytam kolegów bo to już robili, a ja jestem w tym temacie jeszcze zielony. Będą kręcić nosem ale w końcu mi powiedzą
i wtedy napisze co/gdzie/kiedy
- a Polacy bez medalu - szkoda...
U mnie jest w folderze html - ściezka ponizej:
x:\Program Files\UGS\NX x.0\nxcast\html\index.html
- może pobrałeś samą aktualizaję CAST?
ściągałeś z działu "Full Product Download" czy "Product Updates" ?
w NX 6.0 zawartość wygląda tak:

co do bibliotek NX Machinery Library to podpytam kolegów bo to już robili, a ja jestem w tym temacie jeszcze zielony. Będą kręcić nosem ale w końcu mi powiedzą

- a Polacy bez medalu - szkoda...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- Kontakt:
co do bibliotek NX Machinery Library to:
po instalacji, jeśli nie widzi bibliotek na karcie "Reuse Library", można wskazać folder bibliotek opcją pod prawym klawiszem myszy "Add Library" - sam zaczyta foldery i zawartość
po wybraniu okreslonej gałęzi biblioteki dodaje się elementy z dolnej belki "Member Select"

po instalacji, jeśli nie widzi bibliotek na karcie "Reuse Library", można wskazać folder bibliotek opcją pod prawym klawiszem myszy "Add Library" - sam zaczyta foldery i zawartość
po wybraniu okreslonej gałęzi biblioteki dodaje się elementy z dolnej belki "Member Select"