Gwintownik prosty a skrętny
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
a zeby uscislic sa to gwintowniki tylko do cienkich blach. chcialbym zobaczyc jak gwintujesz takim gwintownikiem plyte o grubosci 30mm
i czy wiertlo nadazy wybierac material z posuwem powiedzmy 1,5mm/obr
jak juz cos chcesz udowadniac to sam sie troche poducz...

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Posty w temacie: 1
znawcy -przestańcie pi***olić o wierceniu gwintownikiem !!!
proszę o filmik jak jeden z drugim wierci podanym wcześniej gwintownikiem i od razu gwintuje -wyślę kurierem czteropak piwa !!!
ja chcąc wiercić i gwintować kupowałem SPECJALNY przyrząd który ma na początku 20 mm WIERTŁO a potem gwintownik skrętny
KOSZTOWAŁ 105 EURO !!! wykonany na zamówienie w sandviku
nie róbcie ludziom wody w głowie
to tyle !
proszę o filmik jak jeden z drugim wierci podanym wcześniej gwintownikiem i od razu gwintuje -wyślę kurierem czteropak piwa !!!
ja chcąc wiercić i gwintować kupowałem SPECJALNY przyrząd który ma na początku 20 mm WIERTŁO a potem gwintownik skrętny
KOSZTOWAŁ 105 EURO !!! wykonany na zamówienie w sandviku
nie róbcie ludziom wody w głowie
to tyle !
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Draco, nie zrozumiałeś, że chciałem pokazać tylko, jak wyglądają wiertło-gwintowniki (najpierw odcinek wiertla, a po nim gwintownik). Zwróć uwagę, że nic nie pisałem o zastosowaniu! Te gwintowniki M5, z przykładu chyzioo, raczej nie wyglądają na wiertło-gwintowniki, i o to mi tylko chodziło.
To może jeszcze coś takiego
http://www.dcswiss.ch/EN/ThreadTaps.htm
... ale ja i tak nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań.
To może jeszcze coś takiego

http://www.dcswiss.ch/EN/ThreadTaps.htm
... ale ja i tak nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2008, 14:59 przez kaleena, łącznie zmieniany 2 razy.
-
kaleena, ja odnioslem sie do kolegi chyzioo
moj blad, ze nie dalem cytatu... pierwsze slysze aby gwintownikiem wiercic. nawet te dwa w jednym z wiertlem niby to do normalnych zastosowan malo sie nadaja...
numerek, przeciez tu tylko jedna osoba o nicku chyzioo twierdzi, ze potrafi przewiercic material i zarazem go przegwintowac uzywajac jedynie gwintownika skretnego...

numerek, przeciez tu tylko jedna osoba o nicku chyzioo twierdzi, ze potrafi przewiercic material i zarazem go przegwintowac uzywajac jedynie gwintownika skretnego...
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 6
draco, to jest tylko forum a ty sie przyczepiles i na sile chcesz tym zainteresowac innych, nie potrafisz odpuscic,, masz z tym jakis problem?? poczytaj swoje posty, to ty w wiekszosci uwazasz ze wiesz wszystko najlepiej i to czego ty uzywasz jest najlepsze...
to ma byc forum czy miejsce zeby komus nawrzucac??
to ma byc forum czy miejsce zeby komus nawrzucac??
w sprawie maszyn rover seri A, B, C i programu biesse works sluze kazdemu pomoca.
-
zle to odbierasz. ja tu nie wrzucam i nie uwazam, ze jestem najlepszy. wiem, ze to jest forum a pytanie ktore zadales przeczyta jeszcze niejedna osoba. chcesz aby przyczytala glupoty ktore napisales, zapamietala je i co najgorsze sprobowala wykorzystac niszczac maszyne? akurat w tym temacie wiem, ze gwintownikiem nie przewiercisz wiec bede sie trzymal swojej wersji. nie wiem dlaczego tylko ty sie upierasz przy swoim gdy wszyscy tobie mowia, ze piszesz glupoty...
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 6
ale to ty tego nie sprostowales tylko soe przyjebales. czlowieku sam zobacz historie tego postu. ja sie przyznaje do bledu a ty ciagle swoje, juz po twoim opisie widze ze traktujesz to jak jakis wyscig szczurow, "wcisnij pomogl"
w sprawie maszyn rover seri A, B, C i programu biesse works sluze kazdemu pomoca.