frezy grawerskie V 30,60 stopni gdzie kupić ?? 4mm ??
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Ta grawerka Magic-7 to nieporozumienie.
Oglądałem ją na targach, wrzeciono jest typowo grawerskie bez możliwości zakładania innych frezów niż 4,0 mm. To co mnie przeraziło to napęd paskowy osi X na plastikowych łożyskach, a jakość wykonania całego urządzenia też nie wygląda najlepiej. Poza tym pole pracy to jedynie 120 x 100 a sprzedawca oferował to urządzenie za chyba 30 000 zł !
Jeżeli kolego mówisz, że za te pieniądze lub minimalnie większe nie jesteś w stanie kupić maszyny pod grawerowanie i jubilerkę (woski itp) to jesteś w grubym błędzie i się z Tobą nie zgadzam.
Oglądałem ją na targach, wrzeciono jest typowo grawerskie bez możliwości zakładania innych frezów niż 4,0 mm. To co mnie przeraziło to napęd paskowy osi X na plastikowych łożyskach, a jakość wykonania całego urządzenia też nie wygląda najlepiej. Poza tym pole pracy to jedynie 120 x 100 a sprzedawca oferował to urządzenie za chyba 30 000 zł !
Jeżeli kolego mówisz, że za te pieniądze lub minimalnie większe nie jesteś w stanie kupić maszyny pod grawerowanie i jubilerkę (woski itp) to jesteś w grubym błędzie i się z Tobą nie zgadzam.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Przyszły frezy z Chin.
(Te 1/8" 60° 10 szt. za 28 zł z wysyłką.)
Zrobiłem jeden test na szybko, ale trzeba zaznaczyć, że podejrzewam zużycie tulejki w Dremlu, więc frezy mogą na innym wrzecionie dać lepsze efekty.
Przefrezowałem PCB, uzyskałem bruzdę szerokości 0,2 mm.
To nie żadne "udało się", tylko tyle można ciąć z powtarzalną jakością
Miedź jest trochę poszarpana, ale to nie musi być wina freza.
Poza tym drobny papier ścierny załatwia sprawę.
Tak czy inaczej za 2,80 zł/szt. to po prostu rewelacja.
.
(Te 1/8" 60° 10 szt. za 28 zł z wysyłką.)
Zrobiłem jeden test na szybko, ale trzeba zaznaczyć, że podejrzewam zużycie tulejki w Dremlu, więc frezy mogą na innym wrzecionie dać lepsze efekty.
Przefrezowałem PCB, uzyskałem bruzdę szerokości 0,2 mm.
To nie żadne "udało się", tylko tyle można ciąć z powtarzalną jakością
Miedź jest trochę poszarpana, ale to nie musi być wina freza.
Poza tym drobny papier ścierny załatwia sprawę.
Tak czy inaczej za 2,80 zł/szt. to po prostu rewelacja.
.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Przy tym kącie to nie sięgniesz dna jak będzie fi6 i będziesz musiał boki dwa razy objeżdżać. Kąt duży - mam takie na 20stopni robione specjalnie pod naszą produkcję, ale fi20 a i tak było ciężko uzyskać.afrykaner pisze:Potrzebuje frez na trzpieniu, najlepiej fi 6. Kąt rozwarcia 40 stopni, stopka bez różnicy. Głębokość rowka 10 mm. Wysłałem już kilka zapytań ale może macie jakieś sprawdzone kanały.