Witam
Panowie mam ArtCam2008Pro. Mam detal wykonany wcześniej na zamówienie na frezarce. Chce jednak w nim wykonać jeszcze 1 otwór fasolkowy. Czy w artcam mogę wysymulowac obróbkę tylko dla tego otworu? Jak wgrywam model 3d przez opcję "Mill Wizard" to symuluje mi obróbkę całej części z pełnego materiału, a ja chce tylko otwór . Chyba nie ma w artcamie takiej opcji abym mógł wybrać jaką obróbkę chce wykonać?
Wykonanie obróbki w detalu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: Wykonanie obróbki w detalu
Wszystko o czym piszesz, jest jak najbardziej do wykonania.
Jednak .... nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem, więc ...... najlepiej wrzuć na forum model i/lub screeny + opis co konkretnie chcesz zrobić i .... podpowiem co i jak.
Jednak .... nie jestem pewny czy dobrze zrozumiałem, więc ...... najlepiej wrzuć na forum model i/lub screeny + opis co konkretnie chcesz zrobić i .... podpowiem co i jak.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: Wykonanie obróbki w detalu
Słusznie prawi kuba1im
Można to machnąć z ręki, ale .... w Artcamie to zaledwie kilka minut roboty i nie potrzebujesz do tego żadnego modelu 3D, bo to JAK BYK prościutkie obróbki 2D, więc można szybciutko narysować wektory, przypisać narzędzia i .... po robocie.
Dodane 13 minuty 25 sekundy:

Można to machnąć z ręki, ale .... w Artcamie to zaledwie kilka minut roboty i nie potrzebujesz do tego żadnego modelu 3D, bo to JAK BYK prościutkie obróbki 2D, więc można szybciutko narysować wektory, przypisać narzędzia i .... po robocie.
Dodane 13 minuty 25 sekundy: