Uszkadzanie elektrody

Po 3-5 przebiciach elektroda do wymiany

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.

Autor tematu
pankracy
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 27
Rejestracja: 03 lis 2016, 01:14
Lokalizacja: Krk

Uszkadzanie elektrody

#1

Post napisał: pankracy » 07 sie 2018, 03:03

Witam,
W trakcie wypalania elementu przy cięciu lini ciągłej palnik przestał ciąć.
Po wymianie elektrody i dyszy ciął dalej ale po kilku wpaleniach to samo.
Znowu wymiana i znowu to samo.
Obrazek
Obrazek



Awatar użytkownika

robal43
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 741
Rejestracja: 05 cze 2007, 11:49
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Uszkadzanie elektrody

#2

Post napisał: robal43 » 07 sie 2018, 06:28

Moim zdaniem woda w układzie :)
Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic

Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys


Autor tematu
pankracy
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 27
Rejestracja: 03 lis 2016, 01:14
Lokalizacja: Krk

Re: Uszkadzanie elektrody

#3

Post napisał: pankracy » 07 sie 2018, 16:01

Sprawdałem separatory i zbiornik kompresora i jedynie w zbiorniku była minimalna ilość.
Jak mogę sprawdzić / pozbyć się wody w układzie. Czy np. cooler/ osuszacz rozwiąze sprawę ?


Autor tematu
pankracy
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 27
Rejestracja: 03 lis 2016, 01:14
Lokalizacja: Krk

Re: Uszkadzanie elektrody

#4

Post napisał: pankracy » 20 sie 2018, 19:59

Przecinarka to Thermal dynamics 40A

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”