Usuwanie wewnętrznych linii w RDWorks

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
Kama21
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 11
Rejestracja: 11 kwie 2018, 13:49

Usuwanie wewnętrznych linii w RDWorks

#1

Post napisał: Kama21 » 14 wrz 2018, 11:31

Witam,
Od kilku dni mam ploter i chciałem w końcu coś w nim wyciąć. Zrobiłem na szybko projekt toppera (zdj nr 1). RDWorks widzi mi go w taki sposób (zdj nr 2). Zadanie wygląda na banalne - trzeba usunąć wewnętrzne linie. Za pomocą narzędzia "wirtualne usuwanie segmentów" w Corelu, usunąłem zbędne elementy (zdj nr 3). Niestety w Corelu w widoku szkieletowym wygląda to tak (zdj nr 4), a w RDWOrks tak (zdj nr 5).
Próbowałem już wielu różnych opcji, szukałem w google, ale nie znalazłem rozwiązania.

Bardzo proszę o pomoc ;)
Załączniki
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG




LTofik
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 200
Rejestracja: 05 mar 2017, 23:57
Lokalizacja: ziemia

Re: Usuwanie wewnętrznych linii w RDWorks

#2

Post napisał: LTofik » 14 wrz 2018, 11:58

Rysunek robisz w Corelu i używasz opcji spawaj. Nakladasz 2 elementy na siebie klikasz spawaj i powinny się połączyć ze sobą w jeden obwód


Autor tematu
Kama21
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 11
Rejestracja: 11 kwie 2018, 13:49

Re: Usuwanie wewnętrznych linii w RDWorks

#3

Post napisał: Kama21 » 14 wrz 2018, 12:27

Kurcze... to chyba jest rozwiązanie mojego problemu! Wiedziałem, że to będzie banalne, ale ktoś jednak musiał mnie naprowadzić :P Dzięki LTofik!!!
Przetestuje i zobaczymy czy nie napotkam jeszcze jakichś problemów :D


koala.g
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2070
Rejestracja: 01 kwie 2009, 23:02
Lokalizacja: Małopolska

Re: Usuwanie wewnętrznych linii w RDWorks

#4

Post napisał: koala.g » 14 wrz 2018, 15:43

Projekt jest kiepsko zrobiony... a jeszcze to jest też kiepsko zaprojektowane.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”