Uchwyty termokurczliwe-hydrauliczne itp
Co warto wiedzieć plusy minusy czy warto
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Re: Uchwyty termokurczliwe-hydrauliczne itp
Racja, ale takie cienkie, długie i jeszcze schodzące pod stożku oprawki są tylko oprawki termokurczliwe.
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł 

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Na dzień dzisiejszy może 5% potrzebuje małej średnicy oprawek . W poniedziałek ma być specjalistą zobaczę co zaoferuje mówiłem też żeby wziął ER z chwytem weldon
Dodane 4 minuty 30 sekundy:
Jak 2000 wymian ma oprawka termokurczliwe to co średnio co 1-2 lata do wyrzucenia ? Dlatego pytam weldon może nie jest dobrej klasy ale 100% pewne że frez nie wyjedzie a przy hydro i termo nie jestem taki pewien a formy odlewnicze troszkę kosztują . Dla tego pytam jak w praktyce
Dodane 4 minuty 30 sekundy:
Jak 2000 wymian ma oprawka termokurczliwe to co średnio co 1-2 lata do wyrzucenia ? Dlatego pytam weldon może nie jest dobrej klasy ale 100% pewne że frez nie wyjedzie a przy hydro i termo nie jestem taki pewien a formy odlewnicze troszkę kosztują . Dla tego pytam jak w praktyce
Bigda
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Dlatego weldon jest dobry do zgrubnych robót, bo narzędzie się nie wysunie (są też oprawy termo z funkcją zapobieganie wysuwaniu narzędzia).PiotrBigda pisze: ↑19 cze 2020, 20:16Jak 2000 wymian ma oprawka termokurczliwe to co średnio co 1-2 lata do wyrzucenia ? Dlatego pytam weldon może nie jest dobrej klasy ale 100% pewne że frez nie wyjedzie a przy hydro i termo nie jestem taki pewien a formy odlewnicze troszkę kosztują . Dla tego pytam jak w praktyce
Na gotowo weldonem czy ERką też zrobisz, ale to nie ta sama klasa co hydrauliki czy termo.