Tworzenie relacji podczas złożenia


Autor tematu
De Niro
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 14
Rejestracja: 07 lip 2012, 10:59
Lokalizacja: W-wa

Tworzenie relacji podczas złożenia

#1

Post napisał: De Niro » 21 lis 2019, 18:54

Witam

mam pytanie jak można stworzyć relacje i jakie relacje należy wykorzystać aby dany sworzeń mógł pracować po otworze jak na rysunku, żeby dany sworzeń przechodził bezkolizyjnie.

Obrazek




zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1251
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Tworzenie relacji podczas złożenia

#2

Post napisał: zibi » 21 lis 2019, 20:50

Mógłby być styczny ale ścianka do której przylegać powinna być jednolita czyli pochodzić od spline.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 315
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

Re: Tworzenie relacji podczas złożenia

#3

Post napisał: piocam » 03 gru 2019, 10:46

Wyznacz szkic w środku rowka. Połącz go z punktem środka sworznia i będziesz mógł przesuwać do woli :)
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"


Lenta
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 6
Rejestracja: 04 lip 2019, 18:43

Re: Tworzenie relacji podczas złożenia

#4

Post napisał: Lenta » 03 gru 2019, 11:55

Jest też coś takiego jak relacja ścieżki/krzywki -powinno pomóc


Autor tematu
De Niro
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2
Posty: 14
Rejestracja: 07 lip 2012, 10:59
Lokalizacja: W-wa

Re: Tworzenie relacji podczas złożenia

#5

Post napisał: De Niro » 28 gru 2019, 22:08

zibi pisze:
21 lis 2019, 20:50
Mógłby być styczny ale ścianka do której przylegać powinna być jednolita czyli pochodzić od spline.
próbowałem użyć tej podpowiedzi, ale nie idzie mi użyć tej funkcji

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solid Edge”