TurboCNC i skanowanie

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu TurboCNC

Autor tematu
MiR
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 40
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:39
Lokalizacja: Opole

TurboCNC i skanowanie

#1

Post napisał: MiR » 19 mar 2007, 19:54

Chciałem zeskanować powierzchnię korzystając z TurboCNC w ten sposób: w oknie MDI zadałem komendę G32 ...itd. (oczywiście mam czujnik i ustawiony port I/O). Działa bez zarzutu. Tylko nie zapisuje żadnych danych! Niby ma je zapisywać w pliku surfscan.dat, ale po pierwsze - nie ma takiego pliku, a jak go sam zrobiłem, to też nic w nim nie ma! Dodam jeszcze, że w opcjach konfiguracji (general) ustawiłem domyślny katalog zapisu chmury punktów. Może ktoś wie jak z tego wybrnąć?



Tagi:

Awatar użytkownika

Inf-el
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 573
Rejestracja: 22 cze 2004, 18:41
Lokalizacja: Szczecin
Kontakt:

#2

Post napisał: Inf-el » 19 mar 2007, 21:28

Też miałem z tym mały kłopot ale zadziałało:

G21
G00 x0 y0 z0
G31 z-6 F100 -<<< bez tej linii nie zapisał do pliku
G00 x0 y0 z0
G32 x21 y21 z-5 I0.2 F500
M30

moje doświadczenia: https://www.cnc.info.pl/topics67/prosta ... vt3439.htm


Autor tematu
MiR
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 40
Rejestracja: 19 mar 2007, 19:39
Lokalizacja: Opole

#3

Post napisał: MiR » 20 mar 2007, 16:42

Działa! :grin:
Dzięki!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „TurboCNC”