Tulejki zaciskowe er 25 zakup
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
Tulejki zaciskowe er 25 zakup
Witam.Posiadam uchwyt zaciskowy z Apx er 25 na stożku morsa mk 2 i do tego 2 tulejki zaciskowe też apx.Gdzie moge zakupic resztę tulejek nie za miliony nie koniecznie z apx ,ale o podobnej jakości.Mam juz jeden zestaw chiński który nie nadaje sie nawet do wiercenia chyba ze chce rozwiercic otwór bez zmiany wiertła na większe.

Ostatnio zmieniony 16 lut 2025, 12:50 przez europas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Tulejki zaciskowe er 25 zakup
Problem może tkwić w tym że kupiłeś chińskie tulejki innego typu. Ja tak kupiłem swój pierwszy uchwyt frezarski. Potem dokupiłem tulejki ER polskiej produkcji i próba siłowego zaciśnięcia skończyła się zablokowaniem jej na amen w nakrętce, oczywiście niecentrycznie. Wycinałem tą nowiutką tulejkę dremelem aby uratować uchwyt. Bo miałem do niego zestaw bodaj 9 najpopularniejszych tulejek.
Ja bym pomierzył te chińskie czy mają te same parametry.
Oczywiście jak brałeś najtańszą opcje z aliexpress to mogłeś też trafić smelc. A tulejki masz bez problemu dostępne w Polsce, produkuje je zdaje się np darmet, na ebmia też powinieneś mieć oryginały europejskiej produkcji.
Jeśli są niecentryczne to może dałoby się wyszlifować. montując szlifierkę lub kamień w imadle.
Ja bym pomierzył te chińskie czy mają te same parametry.
Oczywiście jak brałeś najtańszą opcje z aliexpress to mogłeś też trafić smelc. A tulejki masz bez problemu dostępne w Polsce, produkuje je zdaje się np darmet, na ebmia też powinieneś mieć oryginały europejskiej produkcji.
Jeśli są niecentryczne to może dałoby się wyszlifować. montując szlifierkę lub kamień w imadle.
-
Straszne głupoty piszesz.strikexp pisze: ↑16 lut 2025, 23:39Oczywiście jak brałeś najtańszą opcje z aliexpress to mogłeś też trafić smelc. A tulejki masz bez problemu dostępne w Polsce, produkuje je zdaje się np darmet, na ebmia też powinieneś mieć oryginały europejskiej produkcji.
Wymienione firmy handlują towarem wyprodukowanym w Chinach i same niczego nie produkują. Co najwyżej sprawdzają jakość.
Podobnie przeszlifowanie tulejki jest raczej niemożliwe, a przynajmniej ja nie mam pomysłu jak i czym można by było to zrobić.
Trzeba kupić w Chinach, gdzie mają towar wysokiej jakości, ale czasem można się naciąć na chłam.
Ostatnio kupuję w takich przezroczystych okrągłych pudełeczkach, wykonanie 0,008 i trzymają jakość.
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 3
Tulejki miałem zakupione razem z uchwytem na Allegro i bylo to 2019. Nawet nie wiem dlaczego ich nie zwróciłem.Tulejki z pierwszego zestawu nie pasuja do drugiego uchwytu ponieważ są dłuższe co widac gołym okiem. Nawet nie ma sensu próbować je wkładać do drugiego uchwytu. A czy te tulejki z linku sa cos warte?
-
- Posty w temacie: 1
tuxcnc pisze:Wymienione firmy handlują towarem wyprodukowanym w Chinach i same niczego nie produkują. Co najwyżej sprawdzają jakość.
Darmet ma dość porządne narzędzia (w tym wiele chińskich), chociaż nie najtańsze, APX podobnie..
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
O jakiej kwocie myślisz?
Przeglądałem ceny tych tulejek i jakoś .... , mi głowy nie urywa.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Może i tak, co nie zmienia faktu że to poważni dostawcy i sprzedają dla profesjonalistów. A że chińskie, cóż Chińczyki jak zapłacisz to zrobią taka samą jakość co w Europie.
A głupoty to Ty też piszesz bo przynajmniej w Darmet są tulejki polskiego ZM KOLNO, znany bardziej jako bison-bial. Dawny lider światowy np w uchwytach tokarskich.
Prościej podać link...
Dodane 3 minuty 6 sekundy:
Dokładnie jak u mnie, różnią się długością