TT 160 / TT140

TT160

Dyskusje na temat systemu Heidenhaina

Autor tematu
xyzabc-cnc-cam
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 80
Rejestracja: 18 cze 2021, 21:50
Lokalizacja: Niemcy
Kontakt:

TT 160 / TT140

#1

Post napisał: xyzabc-cnc-cam » 05 sty 2022, 22:05

Mam pytanie czy ktoś wie jak aktywować folder przedstawiony na zdjęciu Obrazek




Autor tematu
xyzabc-cnc-cam
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 80
Rejestracja: 18 cze 2021, 21:50
Lokalizacja: Niemcy
Kontakt:

Re: TT 160 / TT140

#2

Post napisał: xyzabc-cnc-cam » 06 sty 2022, 20:49

Czy ktoś posiada DMU 50 3rd + TT140/160 ?
Probesetting jakie parametry są wpisane .
Dzisiaj uruchomiłem , ale nie wiem skąd wziąć dokładna pozycję (umieszczam zdjęcie ) jak daje kalibrację cykl 480 to robi Z i Y a jak ustawić środek sądy ? Ręcznie ?

Dodane 2 minuty 1 sekunda:
Obrazek


Pneumokok
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 868
Rejestracja: 28 gru 2009, 15:56
Lokalizacja: Miasto nieudaczników

Re: TT 160 / TT140

#3

Post napisał: Pneumokok » 07 sty 2022, 16:40

To bramka laserowa jest? Najłatwiej zmierzyć środek sondą przedmiotową.
Jeżeli pomogłem kliknij pomógł :)


Autor tematu
xyzabc-cnc-cam
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 3
Posty: 80
Rejestracja: 18 cze 2021, 21:50
Lokalizacja: Niemcy
Kontakt:

Re: TT 160 / TT140

#4

Post napisał: xyzabc-cnc-cam » 08 sty 2022, 18:46

Nie, to jest sonda pomiarowa . Problem jest taki, że maszyna nie objedzie dookoła talerzyka czy jak to się nazywa i dlatego nie zapisuje pozycji . Ustawiłem czujnikiem zegarowym umieszczonym we wrzecionie . Skalibrowałem i wydaje się, że mierzy ok tylko nie jestem pewien jakie obroty posuwy itp

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Heidenhain”