Trzpień frezarski 40 isa???

Dyskusje dotyczące frezowania i frezarek konwencjonalnych.
Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1451
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Trzpień frezarski 40 isa???

#1

Post napisał: rc36 » 20 lut 2017, 23:29

Witam. Kolega przymierza się do zakupu frezarki jak ta z linku ale w lepszej cenie https://www.machineseeker.pl/Narz-dzia- ... /i-3160479 . Pytanie czy ktoś słyszał o stożkach isa 40 czy może to jest tylko błąd w druku, na razie nie ma możliwości przymiarki trzpienia iso 40, więc tu pytam bo może ktoś coś wie.



Tagi:


ONATOS
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 601
Rejestracja: 07 kwie 2008, 21:41
Lokalizacja: Bedzin

#2

Post napisał: ONATOS » 20 lut 2017, 23:43

"Czeski" błąd .

Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1451
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

#3

Post napisał: rc36 » 21 lut 2017, 12:18

Jednak okazuje się że to nie jest błąd w druku, znalazłem takie trzpienie http://kar.ca/catalogsearch/result/?cat=1592&q=isa+40


Natan5064
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 357
Rejestracja: 06 sty 2015, 00:45
Lokalizacja: Konin

#4

Post napisał: Natan5064 » 21 lut 2017, 13:19

Poza elektronicznymi fajerami jest dość podobna do fus32, a tam są stożki iso 40, najwyżej możesz mieć inne "czopy'' do zaciągania. W robocie mamy na szpilkę wiec jeśli coś nie pasuje to podkłada sie tulejkę pod szpilkę i jest dobrze.

Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1451
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

#5

Post napisał: rc36 » 21 lut 2017, 15:14

Frezarka która jest do kupienia ma oznaczenie 67K 25b więc jest szansa, że jest tam stożek iso 40, dzisiaj lub jutro będę wiedział co tam jest za stożek, no chyba że szybciej ktoś ją kupi.


pitsky
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 82
Rejestracja: 06 maja 2005, 09:58
Lokalizacja: lublin

#6

Post napisał: pitsky » 21 lut 2017, 17:46

mam frezarkę z gniazdem opisanym isa 30 - używam trzpieni iso 30.

Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1451
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Trzpień frezarski 40 isa???

#7

Post napisał: rc36 » 29 maja 2018, 20:07

Stożek wrzeciona to zwykłe iso 40, ale jest większy problem :twisted: Dzisiaj frezowałem tą frezarką klocek stalowy i nagle trach, wrzeciono stanęło, a silnik kręci. Pytanie co mogło się stać? ma ktoś może chociaż kawałek dtr gdzie widać przeniesienie obrotów z dolnego koła pasowego na wrzeciono. Frezarka to 67K 25b taka jak na foto.

Obrazek

Awatar użytkownika

Autor tematu
rc36
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 5
Posty: 1451
Rejestracja: 11 kwie 2014, 01:25
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Trzpień frezarski 40 isa???

#8

Post napisał: rc36 » 06 cze 2018, 17:36

Frezarka naprawiona, był ścięty klin na kole pasowym. Naprawa łatwiejsza niż przypuszczałem.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezowanie / Frezarki Konwencjonalne”