Jak dla mnie wszystkim - bardzo proszę czy amatorskie systemy mają:dragon44 pisze:a o jakich funkcjonalnościach mowa? czym się różni "markowy" system od tych "amatorskich"?
1. Rozdzielczość 80bitów - chce pracować z absolutnymi enkoderami linowymi i obrotowymi o rozdzielczości 34bitów (poważne centrum tokarsko-frezersko-szliferskie lub szlifierka 5 osiowa) i mieć bufor rozdzielczości na drgania samowzbudne maszyny no i jakość powierzchni oczekuję że będzie na bardzo wysokim poziomie
2. Możliwość pracy symultanicznej na 12 osiach plus robotyzacja
3. Współpracować z sondami narzędzia i przedmiotu w czasie inspekcji końcowej i miedzy cyklowej
4. Współpracować ze skanerem 3D na maszynie
5. Czy software umożliwia integracje systemu z oprogramowaniem cad/cam na maszynie - a po co mi laptop i oddzielny cam skoro mogę szybko wszystko zrobić na maszynie
6. Czy układ sterowania umożliwia kompleksową kontrole temperatury i dragań układów obrabiarki z automatyczną niwelacją uchybów regulacji
7. Czy amatorski układ cnc można wyposażyć w układ automatycznego wywarzania wrzeciona przedmiotowego i narzędziowego - powiem od razu że mówienie że to jest bzdura samo w sobie jest powiem obnażeniem znajomości tematu
8. Chce mieć zaawansowaną funkcjonalność systemu pod względem programowym - produkuje formy kody nie mają 1500 linijek tylko 300000 i więcej opisanych równaniami 3-6 rzędu
9. Czy system amatorski będzie pracował kilak lat na 3 zmiany bez awarii
10.Czy mogę mieć wirtualną maszynę
11. Czy będę mógł skorzystać z dobrodziejstwa systemu antykolizyjnego działającego w czasie rzeczywistym
12. Czy mogę pracować z takimi narzędziami jak: długie wytaczadła 10d, dłutaki, sterowane głowice wytaczarskie "oś U", narzędzia do nagniatania, moduły do hartowania indukcyjnego itd
13. Czy na szlifierce wyposażonej w układ amatorski mogę pracować z układem pomiaru średnicy szlifowanej w czasie rzeczywistym
14. Czy za pomocą systemu amatorskiego mogę sterować/zintegrować go z narzędziami do wybrań wewnętrznych
15. Czy szlifierka z amatorskim cnc może być wyposażona w moduł kształtowania tarczy za pomocą technologii EDM
??? - zbiorowy znak zapytania tych moich czy może być jeszcze jakieś 50
[ Dodano: 2015-03-09, 22:48 ]
Tym czym Cartier ID Two od chińskiej podróby casiokamar pisze:Tym co złota Omega od elektonika za 500 zł - czas pokazują ten sam ale jaki prestiżdragon44 pisze: czym się różni "markowy" system od tych "amatorskich"?