Nie powiem prezentuje się pięknie no i jakie ma wyposażenie fiu fiu, wszystko czego tylko można sobie życzyć.
Nadal czekam na przetarg licząc na lepszą cenę bo ostatnio przyszła mi też ochota na nowszy jednoślad wiec każdy grosz się będzie liczył.
dzięki za linka (dodam sobie do listy oczekujących hehe)
EDIT:
Po miesiącach poszukiwań nadchodzi dzień w którym "frezarka" trafiła w moje ręce.
Podsumowując:
Kierując się waszymi radami podarowałem sobie chińczyków i postarałem się o używkę.
Szukałem głównie na allegro, gazetach, google "wyprzedaży/przetargów" z firm i zakładów produkcyjnych i w końcu się udało. Po korespondencyjnym wygraniu przetargu
Przygotowania: opróżnienie garażu ze wszystkiego co mogłoby przeszkadzać (między innymi samochodu

Transport: Aby nie wynajmować ciężarówki i wózka widłowego znalazłem ciężarówkę z tak zwanym dźwigiem HDS, z pewnością większość wie co to - ja też już wiem

Dziś pogoda była fatalna i o mały włos wszystko bym musiał odwołać ale aura w kulminacyjnym momencie się zlitowała i oto co trafiło do mojego garażu:

FUS 22 To jedna z pierwszych maszynek za jakimi się rozglądałem.

Stan na pierwszy rzut oka jest dobry, mechanicznie i elektrycznie wszystko działa, na stole kilka delikatnych nawierceń i sznitów ale tym się będę przejmował później,

prowadnice i śruby wyglądają dobrze ale stolik kiwa się na boki a korba w osi X musi robić pół obrotu zanim stolik ruszy - pewnie to kwestia wykasowania luzów (mam nadzieje)

A teraz najlepsze

FUW też ma delikatne uszkodzenia stołu i wydaje się być w gorszym stanie niż FUS bo jest trochę bardziej rozklekotana a jedna prowadnica ma nieprzyjemnie wyglądające zagłębienie na środku które zauważyłem dopiero przy dobrym świetle u mnie w garażu

Tak mniej więcej wygląda zakończenie tego wątku ... tzn nie zakończenie bo to dopiero początek zmagań, ale pierwszy etap zakończony.
Plan mam taki że w miarę możliwości czasowych (bo praca przez kilka miesięcy nie pozwoli mi na dłuższe przebywanie w garażu) zajmę się najpierw odczyszczeniem, odmalowaniem, ustawieniem i uruchomieniem Fus22 a ta Fuw będzie musiała poczekać pewnie jeszcze długo na swoją kolej.
Jeśli macie jakieś sugestię od czego powinienem zacząć to czekam. W tym czasie może przestudiuję DTR'ki i zobaczę co ja w ogóle kupiłem.
[ Dodano: 2010-10-10, 12:43 ]

Jeśli ktoś będzie zainteresowany zapraszam, jak nikt się nie znajdzie pójdą na giełdę albo allegro