Silniki krokowe
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Silniki krokowe
Witam! Jestem nowym użytkownikiem na tym forum ale Obróbką CNC interesuję się od dawna. Aktualnie jestem w fazie gromadzenia materiałów do budowy. I tu moje pytanie czy silniki krokowe z drukarek nadadzą sie do frezarki??
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Kolego, czytaj forum !
Nie podałeś żadnych parametrów, żadnych założeń, nic. Proponuję zadać to pytanie na forum Wróżka.pl
Jedyne, co można powiedzieć, to to, że silniki od drukarek mają z reguły mały moment, z ew. przekładnią można sobie wyobrazić obróbkę b. miękkich materiałów z małymi szybkościami. Radziłbym rozważyć od razu zakup odpowiednich silników, ceny nie są powalające a oszczędzi się dużo rozczarowań.
Nie podałeś żadnych parametrów, żadnych założeń, nic. Proponuję zadać to pytanie na forum Wróżka.pl
Jedyne, co można powiedzieć, to to, że silniki od drukarek mają z reguły mały moment, z ew. przekładnią można sobie wyobrazić obróbkę b. miękkich materiałów z małymi szybkościami. Radziłbym rozważyć od razu zakup odpowiednich silników, ceny nie są powalające a oszczędzi się dużo rozczarowań.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)