Witam.
Ma ktoś Post MC dla Sinumerika 808D ?
Próbowałem edytować dostarczony razem z MC lecz natrafiłem na problem definiowania narzędzia tzn.: nie ptrafię przypisać formatu TxxDxx.
Jak wygląda praca na Sinumerik-u z poziomu ISO ? podobno istnieje taka funkcja w sterowaniu.
Pozdrawiam.
Post - SINUMERIC 808D Tokarkowy.
Edycja postu czy praca w trybie ISO ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Post - SINUMERIC 808D Tokarkowy.
Da się to poprzerabiać, ale:
czemu nie używasz posta do sinumerika?
Połowa kodów w tym poście Ci się nie będzie zgadzać nie mówiąc o przerabianiu cykli, na pewno nie zrobisz tym gwintu ani nawet obróbki zgrubnej i wykończeniowej cyklem, nawet przełączenie na cale, czy na posuw minutowy nie przejdzie...
Zauważyłes, że to jest do tokarki z osią Y, głowicą frezującą i przeciwwrzecionem? uzywasz tego wszystkiego w 808?
Poszukaj czegoś do sinumerka, najszybciej znajdziesz do GA2/3 i powinien od razu działać, tylko cykli będzie brakować.
czemu nie używasz posta do sinumerika?
Połowa kodów w tym poście Ci się nie będzie zgadzać nie mówiąc o przerabianiu cykli, na pewno nie zrobisz tym gwintu ani nawet obróbki zgrubnej i wykończeniowej cyklem, nawet przełączenie na cale, czy na posuw minutowy nie przejdzie...
Zauważyłes, że to jest do tokarki z osią Y, głowicą frezującą i przeciwwrzecionem? uzywasz tego wszystkiego w 808?
Poszukaj czegoś do sinumerka, najszybciej znajdziesz do GA2/3 i powinien od razu działać, tylko cykli będzie brakować.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Nie używam cykli konturowych, wolę widzieć ruch maszyny w danej linii po to mam MC.
Gwintowanie z CYCLE99 piszę z ręki.
Na razie zmeniam obroty w listingu i punkty wymiany narzędzi.
Jestem nauczony starej szkoły i przeglądam to co post wygeneruje by nie mieć niespodzianek.
Gwintowanie z CYCLE99 piszę z ręki.
Na razie zmeniam obroty w listingu i punkty wymiany narzędzi.
Jestem nauczony starej szkoły i przeglądam to co post wygeneruje by nie mieć niespodzianek.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
ok. Tylko przeglądanie, a przepisywanie wszystkiego (prawie) od nowa to co innego. Po co wydawałeś ~15 tys na MC żeby po nim przepisywać?
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Głównie mi służy do Haas-a Mini Mill i tu nie ma problemów z generowaniem kodu.
Sinumerik to inna bajka nic nie jest tak jak być powinno, nawet Pronum jest łatwiejszy w obsłudze z cyklami stałymi.
Jak masz posta do Sinumerika to wyślij będę zobowiązany.
Sinumerik to inna bajka nic nie jest tak jak być powinno, nawet Pronum jest łatwiejszy w obsłudze z cyklami stałymi.
Jak masz posta do Sinumerika to wyślij będę zobowiązany.