Tokarka Tuc 50 Sprzegło
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Tokarka Tuc 50 Sprzegło
Witam mam taki problem że jak ustawie 1400 obrotów to słychać jak ślizga się sprzęgło. i jak rozpędzę wrzeciono to ono też długo sie zatrzymuje to regulacja sprzęgła jak tak to w jaki sposób , czy wymiana
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Tokarka Tuc 50 Sprzegło
Tokarka wymaga regulacji nie tylko sprzęgła ale i hamulca. Bez DTR ciężko wytłumaczyć bo to kilka stron. O ile się nie mylę to w TUD jest podobnie , jeśli tak to mogę poratować DTR
-
Wyregulowałem sprzegło i hamulec było z tym dużo zabawy bo na krzywce było nawet przestawione ale wystąpił kolejny problem
do 900 obrtów wszystko jest ok ale po załączeniu 1400 obrótów silnik próbuje sie rozpedzić i wyskakuje stycznik w tokarce i trzeba odczekać trochę i można znów włączyć stycznik jak może być przyczyna ?
do 900 obrtów wszystko jest ok ale po załączeniu 1400 obrótów silnik próbuje sie rozpedzić i wyskakuje stycznik w tokarce i trzeba odczekać trochę i można znów włączyć stycznik jak może być przyczyna ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Masz w nim oryginalny silnik 7,5kW? Mój tucznik czasem wywala styki przy starcie z wysokich obr., ciągle pali bezpiecznik tej samej fazy na tablicy - muszę pomierzyć opory na uzwojeniach bo chyba coś się dzieje nie tak. Poza tym sam stycznik może być padnięty i nie trzyma w zwarciu jak powinien.
-
Tak orginalny 7.5 kw. jak tak patrzyłem to mi wywala stycznik ten z lewej strony taki mały on nie zaskakuje a te dwa duże ja wcisne recznie to maszyna startuje do czego służy ten mały
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Wywala Ci mały "stycznik" czy może termik który jest pod stycznikiem? Z tego co piszesz to zachowanie termika. Zrób zdjęcie rozdzielnicy i zaznacz co tak naprawdę wyzwala.
KEEP CALM AND AUTOMATE
-
Dodane 47 minuty 44 sekundy:
dodaje zdjecia
Dodane 39 minuty 7 sekundy:
Dziś przeczyściłem ten nały stycznik i maszna już chciała sie rozpedzić ale wywaliło znów i trzeba trochę odczekać zeby można było znów go włączyć
dodaje zdjecia
Dodane 39 minuty 7 sekundy:
Dziś przeczyściłem ten nały stycznik i maszna już chciała sie rozpedzić ale wywaliło znów i trzeba trochę odczekać zeby można było znów go włączyć