Człowiek nie rodzi się z wiedzą i doświadczeniem, Uczy się tego wszystkiego latami i zdobywa wiedzę tylko dla tego że chce coś w życiu osiągnąć, inni niechętnie dzielą się już zdobytą wiedzą lub celowo wprowadzają w błąd aby pokazać że on wie lepiej. Nie raz nawet tu czyta się że ktoś ma frezarkę, inny ploter, a jeszcze inny obrabiarkę, wszystkie te sformułowania tyczą się tego samego sprzętu CNC. ludzie różnie to nazywają, wiem że moja maszyna to ploter frezujący i tak też ją nazywam.
jest to mój pierwszy film w tym temacie (nagrałem już nie jeden ale z innej dziedziny prowadząc drugi kanał ), Trema też robi swoje w szczególności jak wiedza w temacie jest raczkująca i człowiek dopiero zaczyna przygodę z cnc, zostawiony samemu sobie.
Mam nadzieję że filmy w przyszłości będą bardziej treściwe i wielu z was je polubi, jak na razie jako początkujący uczę się od najlepszych (cnc.info.pl) i używając opcji szukaj próbuję znaleźć informację na interesujące mnie tematy (co czasem nie jest łatwe bo niekiedy odpowiedź na zadane pytanie schodzi na słowne przepychanki i temat jest zamykany, zamiast usuwany by nie wprowadzał w błąd.)
Pozdrawiam