Wszędzie tylko wylewają pomyje na Rydzyka - też uważacie go za zło ?
Ja może jestem dziwny ale uważam że ten czlowiek działa z pożytkiem dla dobra publicznego, stworzył radio które jest pociechą dla olbrzymiej rzeszy ludzi chorych, samotnych, starych, uwięzionych w domach, i cieszących się że mają jakąś wspólnotę. Nie tak dawno rzecznik z SLD jak zachorował na raka też to potwierdził, że Radio Maryja przynosiło mu pociechę.
Szkoły Rydzyka. Czy to też musi być mieszane z błotem ? Zatrudnia ludzi, buduje piękne budynki, rozwija geotermię, budować ma hotel i wielki aquapark w Toruniu- chyba Toruniacy powinni mu dziękować, nieprawdaż ?? Pomijając szerszą kwestię że budowa ducha katolickiego, w zalewanej islamem Europie, nie jest chyba taka zła ?
Ja jestem zwykle przekorny, i jak widzę taką nagonkę na kościół, a na Rydzyka to już wogóle, to mnie to wkoorwia. Po ślub chrzest czy pogrzeb to każdy zapie.rdala do księdza, a za plecami pluje na kościół. A na koniec życia każdy się nawraca, spowiada i jedna z bogiem za pomocą księdza, jak choćby pierwszy komuch Jaruzelski.
Tyle ode mnie.