Styropian lub styrodur
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Styropian lub styrodur
Orientuje się ktoś gdzie można kupić styropian jakiś twardszy lub styrodur w formacie większym niż 120x60 cm grubości np 10 lub 15 cm. Najlepiej w okolicach Warszawy. Na razie mam do wycięcie jedna literkę wysokości około 80 cm i chciałbym sprawdzić jak mi wyjdzie
więc jeden arkusz np 200x100 by wystarczył.

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Witam.
Robią też na zamówienie, co dusza zapragnie "powiedzmy". Brałem większe formaty, nawet powyżej 30cm grubości.
Sobie Kolega kupi w najbliższym składzie styro lub xps-a, no i oczywiście piankę niskoprężną soudala.
I teraz: zraszamy lekko wodą powierzchnie klejone, nanosimy pianę i rozcieramy dociskając, blokując, itd... Po ok 1 godzinie takiej zabawy ma Kolega dowolnej wielkości bryłę w/w materiału.
I można pszystąpić do rzeźbienia.
Tak, ja się orientuje, brałem osobiście w Styrmannie koło Błonia, tylko nie wiem czy lokalizacja odpowiada Koledze.narvf pisze:Orientuje się ktoś gdzie można kupić styropian ,,, , formacie większym niż 120x60 cm grubości np 10 lub 15 cm.

Robią też na zamówienie, co dusza zapragnie "powiedzmy". Brałem większe formaty, nawet powyżej 30cm grubości.
A to już jest inna sprawa, bo szkoda zachodu.narvf pisze:mam do wycięcie ... i chciałbym sprawdzić jak mi wyjdzie .
Sobie Kolega kupi w najbliższym składzie styro lub xps-a, no i oczywiście piankę niskoprężną soudala.
I teraz: zraszamy lekko wodą powierzchnie klejone, nanosimy pianę i rozcieramy dociskając, blokując, itd... Po ok 1 godzinie takiej zabawy ma Kolega dowolnej wielkości bryłę w/w materiału.
I można pszystąpić do rzeźbienia.
Pozdrawiam Sławek